változás

2019.11.29. 19:27

Így lett stadionstopból kórházstop (videó)

Karácsony Gergely, Budapest új baloldali főpolgármestere azzal kampányolt, hogy amennyiben ő lesz a főváros vezetője, akkor az általa irányított városban nem fog épülni atlétikai stadion, és ebből kifolyólag atlétikai világbajnokságot sem rendeznek majd.

Ezt a kampányt a Karácsony „stadionstopnak„ nevezte el. A stadionstopból azonban kórházstop lett, mivel az ellenzéki többségű Fővárosi Közgyűlés egyhangúan megszavazta az atlétikai stadion megépítését, illetve a 2023-as vb megrendezését, de a Dél-Budára tervezett szuperkórházat – a baloldali képviselők ellenszavazata miatt – nem – írja az Origo a Hír TV felvételei alapján.

Az alábbi videó jól szemlélteti azt, ahogy a főpolgármester a kampányban hangoztatott stadionstoptól eljutott a kórházstopig.

https://videa.hu/videok/origo/hirek-politika/multido-kell-e-atletikai-stadion-8YVDlZCIOMlGjoaz

Még a kampányban, szeptember 25-én azt mondta Karácsony Gergely, hogy ebben a városban nem épül stadion addig, amíg nincs minden kerületben CT. Ez azt jelenti, hogy szerinte 23 CT-re lenne szüksége Budapestnek, mivel a fővárosban 23 kerülete van. Kiderült azonban, hogy Karácsony vagy nem tudja hány CT van Budapesten, vagy egyszerűen hazudik. A fővárosban ugyanis 43 CT van – írja a lap.

Szeptember 30-án azt mondta Karácsony, hogy ”egészségügyre szeretnénk a pénzt költeni és nem stadionokra, szembeállítva ezáltal az egészségügyet és a sportot„, ami nonszensz, hiszen a kettő nem egymás ellentétpárja, hanem inkább kiegészítik egymást – fogalmaz a portál.

Az ellenzéki politikus konkrétan kijelentette, hogy az ő véleménye szerint az atlétikai stadionra nincsen szükség.

Ugyanazon a nap, Baranyi Krisztina, Ferencváros jelenlegi polgármestere – aki akkor még csak ellenzéki jelölt volt – közölte: egy atlétikai stadion építését minden eszközzel akadályozni fogom, és ahhoz nem adom a beleegyezésemet, mert az egy olyan beruházás, ami Ferencváros legértékesebb telkét veszi el.

November 25-én Baranyi Krisztina polgármester közölte, szerinte nem stadion épül, hanem egy olyan szabadidő-, rendezvény- és tömegsportközpont, amely egyébként még alkalmas lehet egy világbajnoksági esemény megrendezésére is.

Aznap Karácsony kijelentette, hogy ő azt gondolja, hogy Budapesten nincs olyan polgár, aki ne lenne büszke arra, hogyha Budapest adhatna otthont az atlétikai világbajnokságnak.

Az ellenzéki többségű Fővárosi Közgyűlés november 27-én egyhangúan megszavazta az atlétikai világbajnokság megrendezését és az eseményre építendő atlétikai stadiont, miközben a dél-budai szuperkórház megépítését – a balliberális képviselők ellenszavazata miatt – nem támogatta, veszélyeztetve ezáltal 1,2 millió ember egészségügyi ellátását.

Az egészségügyi beruházás leállítását és a stadionépítést magától értetődően Karácsony és Baranyi is támogatták a szavazatukkal.

Így lett a kampányban hangoztatott stadionstopból kórházstop – összegezte az Origo.

Ezek is érdekelhetik