járvány

2021.04.19. 07:54

A biztonság érdekében tovább szigorítanak egyes oktatási intézményekben

Van olyan megyei iskola, ahol az evőeszközt csomagolva, kézbe kapják a diákok.

Folyamatosan takarítanak az intézményekben (Képünk pénteken a debreceni Kölcsey Ferenc Általános Iskolában készült) | Fotó: Kiss Annamarie

Fotó: KISS ANNAMARIE

Számos újonnan bevezetett óvintézkedés mellett fogadják az alsó tagozatos diákokat április 19-én Nyíracsádon. A digitális oktatás alatt átfertőtlenített iskola területére a korábban is kötelező testhőmérés és kézfertőtlenítés után maszkban léphetnek be a gyerekek, pedagógusok egyaránt. Garda László igazgató az iskola vezetőségével közösen hozott döntések értelmében további szigorításokat rendelt el.

Folyamatosan takarítanak az intézményekben (Képünk pénteken a debreceni Kölcsey Ferenc Általános Iskolában készült) | Fotó: Kiss Annamarie

– Valamennyi alsó tagozatos osztályt a lehető legjobban elszigeteljük egymástól. Nem lesz reggeli gyülekező, a diákok felnőtt felügyelet mellett azonnal az osztályba mennek. Minden tanteremben fertőtlenítőtartályokat helyezünk el, a folyosón és az ebédlőben egy időben csak egy tanulócsoport tartózkodhat, az udvaron csak kijelölt területen lehetnek az osztályok. Nagyon odafigyelünk az étkeztetési szabályokra. A diákok nem a megszokott tárolóból veszik el az evőeszközöket, hanem mindenki saját kezébe kapja, szalvétába csomagolva. Így újabb kontaktok kerülhetők el. A gyerekeket délután hazavihetik a szülők, de akik maradnak, azokat sem vonjuk össze, osztályszinten biztosítjuk a felügyeletet – tudtuk meg Garda Lászlótól, aki elmondta, hogy a pedagógusok átoltottsága csaknem 100 százalékos az intézményben.

A polgári Vásárhelyi Pál Általános Iskola tekintetében az intézmény eddig is biztosította az ügyeletet, a megfelelő intézkedések betartása mellett. Az alsó tagozatos gyerekek közül általában naponta hat tanuló jelent meg az ügyeleteken. A nyitásra készülvén az intézmény, a tantermek fertőtlenítése megtörtént, és ezután is rendszeres lesz. A dolgozók védőoltása önkéntes, az önkormányzatnak adott múlt heti tájékoztatás alapján folyamatosan, rendben zajlott – tudtuk meg.

KZE, CsV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!