Nőknek

2012.09.24. 15:39

Szexuális frusztráció – Miért nem működik a szex?

Az orgazmus krónikus hiánya konfliktushelyzetekhez vezethet, amelyek aztán idegességet és lelki zavarokat okozhatnak. Bizonyos szempontból a nők hátrányos helyzetben vannak a férfiakhoz viszonyítva. Ők nem tudnak absztinenciával védekezni, mivel a frigiditás nem akadálya sem az aktusnak, sem a fogamzásnak.

Az orgazmus krónikus hiánya konfliktushelyzetekhez vezethet, amelyek aztán idegességet és lelki zavarokat okozhatnak. Bizonyos szempontból a nők hátrányos helyzetben vannak a férfiakhoz viszonyítva. Ők nem tudnak absztinenciával védekezni, mivel a frigiditás nem akadálya sem az aktusnak, sem a fogamzásnak.

Szexuális frusztráció a nőknél

Hogy ne okozzanak csalódást párjuknak, a szexuálisan frusztrált nők szimulálják az orgazmust, és értenek hozzá, hogy más tevékenységekkel – látszólag – kárpótolják magukat, például háztartást vezetnek, gyereket nevelnek, bevásárló körutakra járnak. Más esetekben a szexuális ösztön átirányul az evésre, vagy agresszivitásba csap át. Ezért, a frigid nők között találunk mértéktelenül evő, túlsúlyos nőket, és sovány, kötekedő és házsártos amazonokat.

A köztes megnyilvánulási formák egész skáláját találjuk még a két szélsőség között, például olyan nőket, akiken eluralkodik a mélységes szomorúság, vagy annak ellentéte, a feltűnő, túlzottan harsány vidámság. Bármilyen formát is ölt nála a lelki szenvedés, az orgazmus hiányától frusztrált nő kezdi kerülni a szexuális aktust, méghozzá következetesen.

Közismert tény, hogy a nők hazaviszik a munkahelyi stresszt. Ennek a fordítottja is igaz, tehát, azok a nők, akiknek harmonikus a szexuális élete, magukkal viszik elégedettségüket a munkahelyükre is. Tehát, a szexuális frusztráció az életnek szinte minden pillanatában érezhetően jelen van.

A szexuális frusztráció okai

a teherbeeséstől való félelem

szexuális tudatlanság

az első szexuális élmény által okozott trauma

vallási, vagy családi gátlások és előítéletek

álszemérmesség

félelem attól, hogy valaki leselkedik a szomszéd szobából

a félelem, hogy a partner nincs megelégedve a nő testével („csúnya vagyok, kicsi a mellem, görbe a lábam”)

másik férfi iránt érzett szerelem

problémák a szülőkkel való kapcsolatban – különösen az apával

a férfiaktól való általános félelem

fizikai fáradtság

lappangó homoszexuális hajlam

a szenvedés utáni vágy által keltett kisebbségi komplexus, és az érzéki és lelki örömök elutasítása

félelem attól, hogy a szex elcsúfít, elrontja a frizurát, szétkeni a sminket

A férfiak és a szexuális frusztráció

A férfiak esetében a szexuális frusztráció kérdése nem ilyen egyszerű, az urak összetettebbek ezen a téren. A kapcsolatukat jó, közepes és rossz csoportokba soroló férfiak közül a leginkább frusztráltak azok, akik a közepes besorolást adták kapcsolatuknak. Számukra csak felfelé, vagy lefelé van kiút ebből a helyzetből, ami mindkét esetben erőfeszítéseket követel tőlük.

Az ebbe a kategóriába tartozó férfiak erős munkahelyi stressznek vannak kitéve. Ha elérik a két véglet valamelyikét, lelkiállapotuk már nem pecsételi meg egészségi állapotukat.

Nem kell félnünk attól, hogy beismerjük magunknak a fennálló problémákat, így tudatosodhat a szexuális frusztráció, és megismerjük saját lelkünket. A világ tele van hasonló esetekkel. Az impotenciában, vagy frigiditásban szenvedőknek nincs okuk a szégyenkezésre, sokkal inkább a szexuális frusztráció leküzdésére kell törekedniük.

A kiegyensúlyozott szexuális élet úgy hat, mint egy oltás, mely immunitást biztosít az idegesség és a lelki zavarok ellen.

Ne engedd, hogy a szexuális frusztráció útját állja a boldogságotoknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!