Nőknek

2012.09.24. 15:31

Nemi erőszak – Hogyan kerülheted el, hogy áldozat legyél?

Szexuális szempontból a nők sebezhetőbbek a férfiaknál. Az egyedülálló nők a legsebezhetőbbek. A férjezett nő egy obszcén telefonhívást felháborítónak talál, míg a férjezetlen nőnek ugyanez álmatlan éjszakákat okozhat.

Szexuális szempontból a nők sebezhetőbbek a férfiaknál. Az egyedülálló nők a legsebezhetőbbek. A férjezett nő egy obszcén telefonhívást felháborítónak talál, míg a férjezetlen nőnek ugyanez álmatlan éjszakákat okozhat.

A nők elleni szexuális bűncselekmények (nemi erőszak) áldozatai leginkább férjezetlen, özvegy, vagy elvált nők.

Mi a nemi erőszak?

Az esetek túlnyomó többségében a nők elleni nemi erőszak elkövetői ismerős férfiak. A legtöbb nem kívánt szexuális tapasztalat abból adódik, hogy a nő és a férfi félreérti egymást, rosszul értelmezi partnere elvárásait és kívánságait.

Például, ha egy nő szeretne autóval lemenni a tóra, megcsodálni a holdat és esetleg egy-két csókot elcsattantani, a kísérője (a második találkozásnál vannak) pedig azt gondolja, hogy a nő egy romantikus helyet keres ahol több minden is megtörténhet, akkor az esetleges tragédia minden bizonnyal bekövetkezik.

Az első szabály az, hogy a nő mindenképp pontosan tudassa a kísérőjével, hogy voltaképpen mit is vár el tőle, ugyanakkor ő maga meddig hajlandó elmenni. Természetesen mielőtt ezt megtenné, mindenekelőtt magában kell tisztáznia, hogy hol is a határ.

Régi barátokkal a szex spontaneitása érdekes. Az új barátokkal viszont a túl spontán szex alatt a következőt értjük: “beleegyezés nélküli testi megismerés”. Természetesen “nem mindegyik nemi erőszak igazi erőszak“ állítja David Reuben.

Olyan eset is van, hogy a nő utólag érzi úgy, hogy nemi erőszak áldozata lett. A másnap reggeli megbánás, a „túl messzire mentünk” gondolata, a terhességtől való félelem és más efféle gondolatok vezetnek el olyan vádakhoz, amelyek nem éppen megalapozottak.

A nyilvánvaló tény az, hogy minden szexuális aktushoz szükség van a nő aktív együttműködésére. Egyetlen nőt sem lehet megerőszakolni az ő minimális közreműködése nélkül – akár akarva, akár kényszerítve. Az erőszakolók ennek tudatában, megfélemlítik az áldozataikat, hogy azok az ő kívánságainak engedelmeskedjenek.

Hogyan védekezz?

Egy veterán rendőr, aki több ezer szexuális bűncselekményt vizsgált meg, a következő tanácsot adta: “A nők többsége nincs tudatában ennek, de mondhatom, hogy az esetek 90%-ban képesek a támadójukat megfékezni, anélkül, hogy veszélyeztetnék saját magukat. Mindössze annyit kell elérniük, hogy úgy tűnjön, együttműködnek a támadóval. Aztán, ha a nő a bal kezébe veszi a férfi heréit és egyszer vagy kétszer a jobb öklével ráüt, amekkorát csak tud, a férfinak minden bizonnyal elmegy a kedve a szextől. Ekkor a nő hagyja el a helyet és értesítse a rendőrséget. Majd a rendőrök örömmel beviszik a nemi erőszak elkövetésére vetemedett férfit a kórházba”.

Így elkerülheted, hogy nemi erőszak áldozata legyél!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!