Kosárlabda

2023.04.10. 21:24

Nézőcsúcs az NBA alapszakaszában, kezdődik a rájátszás

Rekordszámú szurkoló kísérte figyelemmel a csarnokokban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának mérkőzéseit. A főcsoportok első hat helyezettje a rájátszásba jutott, a 7-10. helyezettek a playinbe kerültek.

Chris Rock komikus (b1) és Kevin Bacon színész (j3) nézi a Houston Rockets–New York Knicks mérkőzést a Madison Square Gardenben, New Yorkban, 2023. március 27-én

Forrás: AFP

Fotó: Selçuk Acar

Az NBA közlése szerint 22 234 502 helyszíni nézője volt az alapszakasz összecsapásainak a kanadai és az egyesült államokbeli helyszíneken. Az eddigi rekordot a 2017-2018-as szezon tartotta 22 124 559 szurkolóval.

Az emelkedésnek köszönhetően az átlagos nézőszám először lépte át a 18 ezret, az új rekord 18 077 néző. A csarnokok 97 százalékos telítettséget értek el.

Az összesítés szerint 791 mérkőzést játszottak le telt ház előtt, ami szintén rekord. Az eddigi csúcs 760 volt a 2018-2019-es szezonból.

A bajnokság kedden folytatódik a rájátszásba jutásért sorra kerülő playin-mérkőzésekkel. Ebben a szakaszban a főcsoportok 7-10. helyezettjei érintettek: a két konferencia hetedikje összecsap a nyolcadikkal, a győztes továbbjut a playoffba, míg a vesztes a 9. és a 10. csapat párbajának a győztesével találkozik az utolsó helyért. A playin-szakasz után szombattól kezdődnek a playoff-összecsapások.

A playin-mérkőzések párosítása:
Kelet:
Miami–Atlanta, a győztes a rájátszásba jut, a vesztes a playin 2. körébe jut
Toronto–Chicago, a győztes a playin 2. körébe jut
Nyugat:
LA Lakers–Minnesota, a győztes a rájátszásba jut, a vesztes a playin 2. körébe jut
New Orleans–Oklahoma, a győztes a playin 2. körébe jut

A rájátszás párosítása:
Kelet:
Milwaukee–playin 2. körének győztese
Boston–a Miami-Atlanta playin-mérkőzés győztese
Philadelphia–Brooklyn
Cleveland–New York
Nyugat:
Denver–a playin 2. körének győztese
Memphis–az LA Lakers-Minnesota playin-mérkőzés győztese
Sacramento–Golden State
Phoenix–LA Clippers

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában