Guinness-rekord

2023.01.17. 07:00

150 nap alatt 150 maratonit teljesített egy ausztrál futónő (videó)

Erchana Murray-Bartlett elképesztő teljesítményével egy civil szervezetnek segített pénzt gyűjteni.

MTI

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Célba ért hétfőn Melbourne-ben Erchana Murray-Bartlett ausztrál futónő, aki 150 nap alatt 150 maratonit teljesített.

A 32 éves sportoló augusztus 20-án az Ausztrália északi részén fekvő York félsziget csúcsától indult el, és több mint 6300 kilométer megtételét követően a kontinensnyi ország déli részében lévő nagyvárosban ért az út végére.

Nem akartam, hogy ennek az egésznek egyszer csak vége legyen, mert nagyon jól szórakoztam közben, de tényleg meg kellett álljak, mert a testem elérkezett a határig

– nyilatkozta.

Murray-Bartlett célja az volt, hogy teljesítményével egy civil szervezetnek segítsen pénzt gyűjteni, amely veszélyeztetett és a kihalás szélén álló ausztrál fajok megmentéséért küzd.

A projektnek köszönhetően több mint 100 ezer ausztrál dollár (25,6 millió forint) került már a szervezethez. A futó a közösségi oldalain részletesen dokumentálta napjait, miközben kiemelte: a veszélyeztetettek listáján csaknem ötszáz állat szerepel, köztük az ország néhány ikonikus faja is.

Murray-Bartlett teljesítményével jócskán megdöntötte a női Guinness-rekordot, amelyet a brit Kate Jayden tartott. Utóbbi tavaly egymást követő 106 nap során teljesített maratoni távot.

Az ausztrál futónőéhez hasonló akciót fejezett be a múlt év utolsó napján az 53 éves angol Gary McKee, aki 2022 minden napján lefutotta a maratoni távot, és ezzel egymillió fontot (449 millió forint) gyűjtött rákbetegeket ápoló két intézmény javára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában