Nyugodjon békében

2022.12.16. 16:53

Elhunyt Sinisa Mihajlovic BEK- és KEK-győztes válogatott labdarúgó, edző

Pénteken egy római kórházban távozott közülünk a három éve leukémiás betegséggel küzdő Mihajlovic – írta meg az MTI. Haláláról családja tájékoztatta az olasz hírügynökséget, jelezve, hogy édesanyja, bátyja, felesége, öt gyermeke és egy unokája gyászolja.

Sinisa Mihajlovic, az AC Milan edzőjeként Münchenben, az FC Bayern München elleni mérkőzésen, 2015. augusztus 4-én

Forrás: AFP

Fotó: Christof STACHE

Közleményük kiemeli: "különleges személyiség, rendkívüli szakember" volt és "bátran harcolt a szörnyű betegséggel". A BEK- és KEK-győztes, 63-szoros jugoszláv válogatott labdarúgó, edző 2019 óta küzdött a betegséggel, több kemoterápiás cikluson és csontvelő-transzplantáción esett át.

Mihajlovic játékosként a Crvena zvezda színeiben 1991-ben BEK-győztes, a Lazióval 1999-ben KEK-győztes volt. Emellett két olasz bajnoki címet és négy Olasz Kupát nyert a római csapattal, illetve az Internazionaléval. Olaszországi karrierje során játszott még az AS Romában valamint a Sampdoriában.

Sinisa Mihajlovic az SS Lazio játékosaként 2003. augusztus 14-én
Fotós: Patrick HERTZOG / Forrás: AFP

Pályafutását 2006-ben zárta le, majd rövid kitérőkkel idén márciusig Olaszországban edzősködött. Akkor a Bolognát hagyta ott, hogy újfent kórházi kezeléseknek vesse alá magát. A szakember 2012 májusa és 2013 novembere között a szerb válogatott, 2018-ban egy hétig a Sporting kispadján is ült. A vukovári születésű Mihajlovic előbb Jugoszlávia, majd Szerbia és Montenegró válogatottjában lépett pályára, összesen 67 alkalommal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában