Kerékpár

2022.08.15. 16:15

Egan Bernal: eljött a nap, amelyre vártam

Felépült súlyos sérüléseiből, és a dán körversenyen visszatér Egan Bernal Tour de France-győztes országúti kerékpáros.

A kolumbiai Egan Bernal, az Ineos Grenadiers csapat tagja célba ér a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny utolsó, 21. szakaszán, a Senago és Milánó közötti 30,3 kilométeres egyéni időfutamon és győz összetettben 2021. május 30-án.

Fotó: MTI/EPA/ANSA/Luca Zennaro

Az Ineos csapat hétfőn közölte, hogy a kolumbiai klasszis ott lesz kedden az ötnapos viadal rajtjánál.

Eljött a nap, amelyre vártam, újra a csapattársaimmal tekerhetek. Sosem felejtem el az idáig vezető utat

– jelentette ki a 25 éves sportoló.

Bernal január 24-én edzés közben, Gachancipában nagy sebességgel nekiütközött egy álló busznak, amely rálógott az útra. Az orvosok előbb eltört jobb lábát és térdkalácsát, valamint összeomlott tüdejét operálták meg, majd a gerincében állították helyre az elmozdult törött részeket, és összességében 18 csonttörést diagnosztizáltak. Később egy nyaki csigolyaműtéten is átesett, és saját bevallása szerint 95 százalék volt az esélye annak, hogy lebénul.

A Tour de France-on 2019-ben, a Giro d'Italián pedig tavaly győztes Bernalt február 6-án engedték haza a kórházból, március közepén állt edzésbe, majd március végén már ismét országúton tréningezett.

Borítókép: A kolumbiai Egan Bernal, az Ineos Grenadiers csapat tagja célba ér a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny utolsó, 21. szakaszán, a Senago és Milánó közötti 30,3 kilométeres egyéni időfutamon és győz összetettben 2021. május 30-án. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Luca Zennaro

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában