Nemzetek Ligája

2022.05.20. 10:05

Olivier Giroud kimaradt a franciák keretéből

Olivier Giroud nem tagja a világbajnoki címvédő francia labdarúgó-válogatott Nemzetek Ligájára készülő keretének.

Didier Deschamps együttesébe ugyanakkor visszatérhet a Real Madriddal a Bajnokok Ligája jövő szombati döntőjére készülő Karim Benzema, aki a legutóbbi, márciusi összetartásról sérülés miatt hiányzott. Távollétében Giroud – aki vasárnap olasz bajnok lehet az AC Milannal – kétszer is eredményes volt az Elefántcsontpart és a Dél-afrikai Köztársaság elleni felkészülési mérkőzéseken, így két gólra megközelítette a válogatott örökranglistáján 51 találattal éllovas Thierry Henryt.

A franciák keretében egy újonc van, a Marseille középpályását, Boubacar Kamarát először hívta meg a szövetségi kapitány.

A vb-címvédő válogatott a vb-ezüstérmes horvátokkal otthon és idegenben is összecsap júniusban, emellett elutazik Ausztriába, a dánokat pedig a Stade de France-ban látja vendégül.

Borítókép: Olivier Giroud a francia labdarúgó-válogatott edzésén Budapesten, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2021. június 22-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában