La Liga

2022.04.25. 13:40

Xavi: a második hely megszerzéséért is motiváltnak kell lenni

Vezetőedzője, Xavi szerint a Barcelona labdarúgócsapatának motiváltnak kell lennie ahhoz, hogy biztosítsa második helyét a spanyol bajnokságban.

A tréner azt követően hangsúlyozta ezt, hogy együttese vasárnap 1-0-ra kikapott otthon a Rayo Vallecanótól, múlt hétfőn pedig – szintén saját pályáján – ugyanennyire a Cádiztól.

Az éllovas Real Madrid 15 ponttal előzi meg a katalán csapatot és már csak egy kell neki ahhoz, hogy meglegyen az újabb bajnoki címe. A Barcelona a második helyen áll, ugyanúgy 63 pontja van, mint a Sevillának, a címvédő Atlético Madrid pedig 61-gyel követi őket.

Megértem, hogy a szurkolóknak és a játékosoknak sem annyira motiváló a második helyért küzdeni, de be kell jutnunk a Bajnokok Ligájába, a következő idényben hallani szeretnénk a Bajnokok Ligája zenéjét. Nagy a tét. A Barcelona története arról szól, hogy elsők leszünk, de meg kell értenünk (a helyzetet) és motiválni kell magunkat, hogy a második helyen végezzünk

– hangsúlyozta Xavi.

A két hazai bajnoki vereséget megelőzően az Európa-ligában is kikapott saját közönsége előtt a Barcelona – az Eintracht Frankfurttól 3-2-re –, ezzel a negyeddöntőben búcsúzott a sorozattól.

Borítóképünkön Xavi Hernandez, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub vezetőedzője. Fotó: MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában