Australian Open

2022.01.30. 15:47

Új rekord: Nadal 21-szeres Grand Slam-bajnok

A volt világelső Rafael Nadal nyerte meg a férfi egyes küzdelmeit a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, mivel a vasárnapi döntőben 2:6, 6:7 (5-7), 6:4, 6:4, 7:5-re legyőzte az orosz Danyiil Medvegyevet, és begyűjtötte rekordot jelentő 21. Grand Slam-trófeáját.

A kettejük párharcában 3-1-re vezető spanyol sztár a nyitószettben végig alárendelt szerepet játszott, rengeteget rontott, így moszkvai ellenfele 42 perc alatt szettelőnybe került.

A US Open-címvédő orosz a folytatásban visszaesett, Nadal 3:1-re elhúzott, majd 5:3-nál adogatóként szettlabdát puskázott el. A rövidítésben is a mallorcai rontott többet, így bő két óra elteltével 

Medvegyev a diadal küszöbén állt. 

A harmadik felvonásban a 2009-ben AO-győztes spanyol 5:3-nál elvette ellenfele adogatását, ezúttal kiszerválta a szettet és szépített. A negyedik felvonás ismét a mallorcai klasszis szája íze szerint alakult, aki bő négy óra elteltével kiharcolta a döntő szettet. Ebben már két elcsigázott játékos küzdött a pályán, aztán 

Nadal 6:5-nél hozta a szerváját, és 5 óra 26 perc alatt győzött.

 A 90. tornagyőzelmét begyűjtő Nadal pályafutása 21. Grand Slam-trófeája mellé 4,4 millió ausztrál dollárt (994 millió forint) kapott. A 35 éves teniszező ezzel megelőzte a 20 GS-nél tartó Novak Djokovicot és Roger Federert.

Borítókép: Rafael Nadal 21. Grand Slam trófeájával (William WEST/AFP)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában