Abu-Dzabi Nagydíj

2021.12.13. 14:00

Megosztja a sportvilágot Verstappen sikere

A jövőre Hamilton csapattársaként a Mercedesnél versenyző George Russell is igazságtalannak érezte a futam végeredményét.

A sport világában vegyes a fogadtatása Max Verstappen Forma-1-es világbajnoki győzelmének. A kritizálók szerint a vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíj végén megkérdőjelezhető, elfogadhatatlan döntések születtek, amelyek aztán a Red Bull holland versenyzőjének sikeréhez vezettek.

A Tottenham Hotspur Európa-bajnoki ezüstérmes angol válogatott labdarúgója, Harry Kane például a Twitter-oldalán úgy vélte, a hétszeres vb-győztes Lewis Hamiltont megfosztották nyolcadik diadalától.

A 36 éves brit pilóta végig vezetett a futamon, de 5 körrel a leintés előtt a versenybíróság egy baleset miatt a pályára küldte a biztonsági autót, amely lehetőséget teremtett Verstappennek az előzésre. Ezután előbb azt közölték, hogy a két vb-rivális közé beszorult, lekörözött pilóták nem előzhetik meg a Safety Cart, egy körrel később aztán megváltoztatták ezt a döntést, amelynek eredményeként a friss gumikkal támadó Verstappen az utolsó körben lehagyta Hamiltont, ez pedig vb-címet ért neki.

Nem vagyok szakértő, de úgy érzem, néhány bizarr szabály teljes mértékben sportszerűtlen előnyt vagy hátrányt eredményez. Miért kellene Hamiltonnak bűnhődnie más valaki balesete miatt? – tette fel a kérdést Kane.

Hozzátette, a Mercedes brit versenyzője szó szerint tökéletes futamot teljesített, majd elvették tőle a vb-címet. A csatár szerint kár, hogy ennek így kellett végződnie.

A jövőre Hamilton csapattársaként a Mercedesnél versenyző George Russell szintén igazságtalannak érezte a futam végeredményét.

Ez elfogadhatatlan! Max egy kiváló versenyző, akinek fantasztikus idénye volt, én pedig nagyon tisztelem őt, de ami itt a verseny végén történt, az teljes mértékben elfogadhatatlan. Nem is hiszem el, amit láttam – írta Twitter-oldalán Russell.

A britek 1996-os világbajnoka, Damon Hill szintén a versenybíróság döntéseit kritizálta.

Ez a sportág irányításának egy új módja, amelyben a versenyigazgató ad hoc döntéseket hozhat – fogalmazott Hill.

A háromszoros világbajnok skót Jackie Stewart ugyanakkor az Eurosportnak nyilatkozva azt mondta, a Forma-1-nek nagyon jó, hogy új világbajnoka van, miután Hamilton évekig dominált. Szerinte a Red Bull és Max nagyon jó párost alkotnak, ezért úgy gondolja, hogy a jövőben jelentős sikereket fognak még elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában