Peking 2022

2021.12.09. 09:47

Geisenberger elégedetlen a szervezőkkel

Nem zárja ki annak lehetőségét, hogy távol marad a játékoktól.

Minden idők egyik legjobb női szánkósa, a német Natalie Geisenberger elégedetlen a pekingi olimpia előkészületeivel és azzal, ahogyan a sportolókkal bántak az ötkarikás felkészülés során.

Az egyéniben az utolsó két olimpián diadalmaskodó 33 éves sztár jelezte: amikor a múlt hónapban Kínában járt háromhetes edzőtáborban, valamint versenyen, több napot kellett karanténban töltenie, noha a nemzetközi szövetség által szervezett charter járaton utazott. Csak azért, mert valaki megérkezéskor pozitív koronavírustesztet produkált. Habár ő minden alkalommal negatívnak bizonyult, mégis a szobájában kellett maradnia, kizárólag az edzésekre mehetett el.

Hozzátette: a szobájába beadott ételek nem feleltek meg az élsportolók szükségleteinek. Kifogásait már akkor jelezte a nemzetközi szövetség illetékeseinek.

A négyszeres olimpia, hétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok Geisenberger még nem döntött arról, hogy indul-e a február 4-én kezdődő pekingi olimpián. A német ötkarikás csapatot várhatóan január első hétvégéjén hirdetik ki.

"Az ott tapasztalt állapotok amellett szólnak, hogy nem feltétlenül kell visszatérni oda" 

- fogalmazott az egyesben rekordot jelentő ötven világkupa-futamon diadalmaskodó német szánkós, aki a hétvégén hazájában, az altenbergi vk-viadalon szerepel.

Ugyanakkor ha Pekingben egyesben ismét aranyérmes lenne, akkor beérné honfitársát, Georg Hacklt, aki megszakítás nélkül három olimpián tudott nyerni egyéniben.

Borítókép: A német Natalie Geisenberger a phjongcshangi téli olimpia női egyes szánkó versenyének harmadik futamában a phjongcshangi Alpensia Csúszóközpontban 2018. február 13-án. Fotó: Dzson Hon Kjun/MTI/EPA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában