jégkorong

2021.11.01. 09:53

Továbbra is hibátlanul áll a Carolina az NHL-ben

A Carolina Hurricanes nyolcadik mérkőzését is megnyerte az észak-amerikai profi jégkorongliga alapszakaszában (NHL), miután a legutóbbi játéknapon 2-1-re győzött az Arizona Coyotes ellen.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A hazaiaktól a cseh Martin Necas a gólja mellett gólpasszt is adott, míg a kapuban a dán Frederik Andersen 22 védést mutatott be. A túloldalon a még nyeretlen Arizonában Necas honfitársa, az újonc Karel Vejmelka hiába hárított 37-szer, nem tudta megakadályozni a Hurricanes történetének legjobb szezonkezdetét.

A Columbus szétlövéssel kerekedett házigazdája, a New Jersey Devils fölé: a győztes találatot a cseh Jakub Voracek szerezte. A vendégek kapujában a finn Joonas Korpisalo 39 védést mutatott be, de ez is kevésnek bizonyult a sikerhez.

A Rangers az újonc Seattle Kraken otthonában nyert, az Anaheim és a Los Angeles ugyanakkor otthon tartotta a pontokat a Montreal, valamint a Buffalo ellen. A Ducksban a 36 éves Ryan Getzlaf pályafutása 1111. mérkőzésén megszerezte 989. pontját, ezzel beállította Teemu Selänne klubcsúcsát, míg a Kingsben a szlovén Anze Kopitar góllal és gólpasszal járult hozzá együttese szezonbeli harmadik sikeréhez.

Eredmények

Carolina Hurricanes–Arizona Coyotes 2–1

Seattle Kraken–New York Rangers 1–3

New Jersey Devils–Columbus Blue Jackets 3–4, szétlövés után

Anaheim Ducks–Montréal Canadiens 4–2

Los Angeles Kings–Buffalo Sabres 3–2

Forrás: MTI

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában