bajnokok ligája

2021.11.03. 12:17

Solksjaer Michael Jordanhez hasonlítja Ronaldót

A portugálokkal 2016-ban Európa-bajnok támadó minden versenysorozatot figyelembe véve kilenc gólnál jár.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ole Gunnar Solksjaer, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint Cristiano Ronaldo olyan hatással van együttesére, mint a legendás Michael Jordan volt a Chicago Bulls kosárlabdacsapatára.

A norvég szakember a Bajnokok Ligája csoportkörének keddi játéknapján, az Atalanta vendégeként játszott 2-2-es döntetlen után magasztalta az ötszörös aranylabdás portugál futballistáját, aki az első félidőben is eredményes volt, majd a 91. percben, kapáslövésből szerzett találatával pontot mentett a Unitednek és beállította a végeredményt.

„Mindannyiunknak megvan a szerepe és a felelőssége, Cristiano pedig természetesen vezéregyéniség, és teszi, amit tennie kell, gólokat szerez” – nyilatkozta a meccs után Solksjaer, egyben elismerte, nem örülnek annak, hogy két gólt is kaptak. „De Cristiano mindig megajándékoz minket ezekkel a pillanatokkal, és biztos vagyok abban, hogy a Chicago Bullsnál ugyanezt tette Michael Jordan” – utalt a hatszoros NBA-győztes kosaras sztárra a norvég edző.

„Vannak csapatok, amelyeknek vannak ilyen játékosai, ezért ők a Manchester United, és ezért volt annyiszor bajnok a Chicago Bulls.

Cristiano egész egyszerűen hihetetlen azokban a szituációkban, amikor egy nehéz pillanatban, az utolsó percekben esélyhez jutunk. Végig a labdán tartja a szemét, a technikája pedig elképesztő” – fogalmazott Solksjaer, és hangsúlyozta, Ronaldónak nem volt tökéletes a felkészülési időszaka, de az elmúlt hetekben egyre jobb formába lendül, és szerinte egyre jobban érzi magát a Manchesternél.

A portugálokkal 2016-ban Európa-bajnok támadó minden versenysorozatot figyelembe véve kilenc gólnál jár, amióta visszatért a nyáron az MU-hoz, ebből ötöt a BL-ben szerzett. A manchesteri csapat négy kör után vezeti az F csoportot, melyben a spanyol Villarreal, valamint a selejtezőben a Ferencvárost búcsúztató Young Boys szerepel még.

Gian Piero Gasperini, az Atalanta vezetőedzője a 2-2-es döntetlen után Solksjaerhoz hasonlóan nem feledkezett meg Ronaldóról, és megjegyezte: azok, akik a portugál sztárt okolták eddig a United hullámzó teljesítménye miatt, most csattanós választ kaptak.

„Néhányan odáig merészkedtek, hogy azt állították, Ronaldo problémákat okoz a Manchesternek. Tessék elképzelni őt problémaként!

Soha nem téveszti el a kaput, aztán a lövéseinek feléből gól lesz, a másik felét kivédi a kapus” – nyilatkozta a szakvezető.

A Manchester United november 23-án a Villarreal vendége lesz, az Atalanta pedig a Young Boyshoz látogat.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában