Bajnokok Ligája

2021.11.08. 13:00

A Dortmund harcol Hummels eltiltása ellen

A Borussia Dortmund labdarúgócsapata szeretné elérni Mats Hummels eltiltásának törlését.

A válogatott védőt az Ajax elleni, szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésen állították ki, a találkozót 3-1-re a hollandok nyerték.

A dortmundi együttes sportigazgatója, Michael Zorc a hétfőn megjelent Kicker magazinban azt mondta, hogy „egyértelmű nyilatkozatot” fognak eljuttatni az UEFA felé. A német klub úgy gondolja, hogy a játékos megmozdulása nem ért piros lapot, ezért a következő meccset sem kellene kihagynia.

„A felvételek bizonyítják, hogy nem volt piros lap, és szerintünk a kiállítás önmagában elég büntetés volt számunkra” – fogalmazott Zorc.

Ha Hummels eltiltását nem bírálják felül, akkor ki kell hagynia a következő Bajnokok Ligája-meccset, november 24-én, a Sporting Lisboa ellen. A Dortmund (6 pont) két győzelemmel és két vereséggel második a csoportjában a BL negyedik fordulóját követően az Ajax (12 pont) mögött, a Sporting (6) és a Besiktas (0) előtt, ezért a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú lesz a németek számára a portugálok elleni, idegenbeli összecsapás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában