Európa-liga

2021.11.25. 21:17

A Betis otthonában is vereséget szenvedett a Ferencváros

A spanyol együttes – amely így biztosította helyét az egyenes kieséses szakaszban – az első és a második félidő elején egy-egy gyors gólt szerezve döntötte el az összecsapást.

Ötödik csoportmérkőzésén is vereséget szenvedett a Ferencváros labdarúgócsapata az Európa-ligában: a zöld-fehérek csütörtökön a Real Betis otthonában kaptak ki 2-0-ra.

A spanyol együttes – amely így biztosította helyét az egyenes kieséses szakaszban – az első és a második félidő elején egy-egy gyors gólt szerezve döntötte el az összecsapást.

Az már az előző fordulóban biztossá vált, hogy a Ferencváros csoportnegyedikként fejezi be a sorozatot, és búcsúzik az európai kupaküzdelmektől, december 9-én a már biztos első Bayer Leverkusen ellen hazai pályán zár.

Európa-liga, G csoport, 5. forduló:

Real Betis (spanyol)-Ferencváros 2-0 (1-0)

Sevilla, 30 132 néző, v.: Ruddy Buquet (francia)

gólszerzők: Tello (5.), Canales (52.)

sárga lap: Botka (42.), Vécsei (49.), Laidouni (79.)

Real Betis:

Claudio Bravo (Rui Silva, 72.) – Bellerín, Bartra, Édgar, Miranda – Guido Rodríguez, Canales – Joaquín (Diego Lainez, 72.), Roberto González (Guardado, 67.), Tello – Borja Iglesias

Ferencváros:

Dibusz – Botka (Wingo, 79.), Blazic, Kovacevic, S. Mmaee, Cabraja – Vécsei (Laidouni, 71.), Loncar – Zachariassen, Nguen – R. Mmaee (Mak, 71.)

I. félidő:

5. perc: Bellerín kapott remek ütemű kiugratást a 16-os jobb szélén, tökéletesen adott középre, Tello pedig hat méterről az üres kapuba passzolt (1-0).

II. félidő:

52. perc: Canales nem támadták meg a ferencvárosi védők, a középpályás pedig 22 méterről gyönyörűen tekert a jobb felsőbe (2-0).

Nem sokat várt a Betis, rögtön nekiesett a magyar bajnoknak és már az ötödik percben vezetést szerzett. A magyar együttes a mezőnyben ugyan nem játszott alárendelt szerepet, a helyzeteket viszont a hazaiak alakították ki, de vagy Dibusznak, vagy éppen a szerencsének köszönhetően nem tudták növelni előnyüket.

A fordulást követően újabb gyors góllal tette megnyugtatóbbá vezetését a Betis – Canales csodálatosan tekert a hálóba -, és rendkívül magabiztosan futballozott. A Ferencváros ugyan becsülettel küzdött, a rivális kapujára azonban veszélytelen volt, így a hazaiak magabiztosan tartották otthon a három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában