angol válogatott

2021.10.03. 11:22

Southgate is arra vár, hogy Grealish megtörje a gólcsendjét

Gólokat vár Jack Grealishtől Gareth Southgate, a magyarok világbajnoki selejtezős csoportját veretlenül vezető angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

England's coach Gareth Southgate (L) speaks with England's midfielder Jack Grealish (R) before being substituted on during the UEFA EURO 2020 semi-final football match between England and Denmark at Wembley Stadium in London on July 7, 2021. (Photo by Laurence Griffiths / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Laurence Griffiths

A szakvezető a soron következő válogatott szünet előtt dicsérte a Manchester Cityben két gólt szerző és két asszisztot kiosztó középpályás formáját. Reméli ugyanakkor, hogy a nyári Európa-bajnokságon döntős nemzeti csapatban is megtöri gólcsendjét a 26 esztendős futballista.

„Nagy kihívás, mivel tizenöt mérkőzést játszott le a válogatott mezében gól nélkül”

- emelte ki Southgate, hozzáfűzve: nincs ok, ami miatt ne szerezhetné meg első találatát Grealish, aki

meglátása szerint lényegesen jobb erőnlétben van, mint a nyári kontinensviadal előtt.

Az angolok hat forduló alatt gyűjtött 16 pontjukkal vezetik az I jelű hatost, amelyben Magyarország 10 pontjával a negyedik helyen áll. A háromoroszlánosok jövő szombaton Andorrába látogatnak, majd három nappal később a magyar válogatottat látják vendégül. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a londoni találkozó előtt a Puskás Arénában – zárt kapuk mögött – Albániát fogadja.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában