furcsa lopás

2021.09.26. 12:36

Kiderült, hogy rajongók nyúlták le az olimpikon érmeit

Előkerültek azok az olimpiai érmek, amelyeket ismeretlen tettesek Jelena Vesznyina orosz teniszező Moszkva környéki házából loptak el két héttel ezelőtt.

2723201 10/21/2015 From left: Elena Vesnina and Daria Kasatkina (Russia) during the women's doubles against Jelena Ostapenko(Latvia) and Evgeniya Rodina (Russia) at the 2015 Kremlin Cup. Ramil Sitdikov/Sputnik (Photo by Ramil Sitdikov / Sputnik / Sputnik via AFP)

Forrás: AFP / Sputnik

Fotó: Ramil Sitdikov

A párosban olimpiai bajnok

Vesznyina arany- és ezüstérmét a tolvajok a település egyik hatósági épületénél hagyták, csokoládé és egy bocsánatkérő levél társaságában.

Az orosz sajtó beszámolója szerint a tettesek, akik a sportoló nagy rajongóinak vallják magukat, nem tudták, hogy kit fosztottak meg értékeitől.

A 35 éves Vesznyina korábban azt mondta, hogy ismeretlenek akkor törtek be hozzájuk, amikor a férjével vacsorázni voltak.

Ötkarikás érmei mellett ékszereket is magukkal vittek a feltört széfből. A tolvajok dolgát megkönnyítette, hogy a házaspár elfelejtette távolléte idejére bekapcsolni a riasztót.

Az orosz teniszező a 2016-os Rio de Janeiró-i nyári játékokon női párosban szerzett olimpiai bajnoki címet, idén Tokióban pedig a második helyen végzett vegyes párosban. A duóknál korábban világelső is volt, és négy Grand Slam-tornán diadalmaskodott. Profi pályafutását 2002-ben kezdte.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában