Ország-világ

2021.09.09. 20:59

Gulácsi Péter lett az RB Leipzig csapatkapitánya

Egyik helyettese a szintén magyar válogatott Willi Orbán lett.

München, 2021. június 22. Gulácsi Péter kapus a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a müncheni Allianz Arénában 2021. június 22-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplõ magyar válogatott Münchenben lép pályára Németország ellen június 23-án. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A lipcsei klub csütörtöki bejelentése szerint Jesse Marsch vezetőedző és a szakmai stáb döntése, hogy a magyar válogatott kapus lett a Bayern Münchenhez igazolt Marcel Sabitzer utódja.

„Teljes mértékben elismert a csapaton belül, utat mutat a többieknek, és az együttes egyik szóvivője”

- mondta Marsch az új csapatkapitányról.

„It’s an honour and also a huge responsibility for me,

I want to use my experience and quality to help the team, be positive and support everyone in order for us to have a successful season.”

A 31 éves futballista – aki eddig csapatkapitány-helyettes volt – úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés és nagy felelősség is számára az új tisztség. Helyettese Kevin Kampl és a szintén magyar válogatott Willi Orbán lett.

Gulácsi 2015 óta játszik az RB Leipzigben, jelenlegi szerződése 2025-ig szól. Csapatához szombaton éppen a bajnoki címvédő Bayern München látogat. Bár a kapust vasárnap az 1-0-ra elveszített albán-magyar világbajnoki selejtező szünetében kisebb sérülés miatt le kellett cserélni, edzője elmondása szerint a Bayern ellen ismét ő védheti a lipcseiek hálóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában