orosz nagydíj

2021.09.25. 12:10

Az ítéletidő miatt le kell fújni a harmadik szabadedzést

A kedveztőlen időjárási körülmények, a reggel óta tartó folyamatos és szakadó eső miatt törölték a szombati, harmadik szabadedzést a Forma-1-es Orosz Nagydíjon.

Szocsi, 2021. szeptember 25. Autókerekeket tol egy férfi az esõben a Szocsi Autodrom versenypályán 2021. szeptember 25-én. A kedveztõlen idõjárási körülmények, a reggel óta tartó folyamatos és szakadó esõ miatt törölték a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Orosz Nagydíjának harmadik szabadedzését. A futamot 26-án rendezik. MTI/AP/Szergej Gric

Forrás: MTI / AP

Fotó: Szergej Gric

Az időjárási előrejelzések alapján még a 14 órakor kezdődő időmérő eredeti tervek szerinti megrendezése is kérdőjelessé vált, de a szervezők tájékoztatása szerint adott esetben egészen sötétedésig várnak vele. Miután a Forma-1 elsőbbséget élvez, minden más sorozat futamait annak függvényében tartják meg a betétprogramok során.

Hozzátették: amennyiben mégsem lehet szombaton megrendezni az időmérőt, akkor arra a futam napján, vasárnap reggel kerülne sor. Ugyanez történt a Japán Nagydíjon a tájfunok miatt 2004-ben, 2010-ben és legutóbb 2019-ben.

A további program:

időmérő edzés 14.00

vasárnap:

futam 14.00

Forrás: MTI

Borítókép: autókerekeket tol egy férfi az esőben a Szocsi Autodrom versenypályán 2021. szeptember 25-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában