davis kupa

2021.08.11. 11:04

Ezt a bejelentést akarta elkerülni a német teniszválogatott

Lemondta a szereplést a Davis Kupa novemberi küzdelmeiben Alexander Zverev, a németek olimpiai bajnok teniszezője.

Gold medallist Germany's Alexander Zverev poses with his medal during the Tokyo 2020 Olympic men's singles tennis medal ceremony at the Ariake Tennis Park in Tokyo on August 1, 2021. (Photo by Tiziana FABI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Tiziana Fabi

„Én is csak ember vagyok, és szükségem van a pihenésre.

Januártól októberig folyamatosan versenyzünk, és mivel novemberre tették a DK-t, nem veszek részt benne”

- jelentette be a 24 éves játékos.

A világranglista ötödik helyezettje közölte, hogy amint a válogatott viadal visszatér a korábbi lebonyolítási rendhez, ahol előnyt jelent a hazai pálya, és hétvégénként zajlanak a párharcok, újra a németek rendelkezésére áll.

A 121 éves Davis Kupa 2019-ben nagy átalakításon esett át, a férfi válogatottak versenysorozatának győztese egy 18 csapatos, egyhetes fináléból kerül ki, a hagyományos hazai és idegenbeli párharcokra már csak a selejtezőben kerül sor.

Az első ilyen tornát Madridban rendezték, tavaly elmaradt a koronavírus-járvány miatt, idén pedig a nemzetközi szövetség közölte, hogy – a korábbi tervekkel ellentétben – nemcsak a spanyol főváros ad otthont a finálénak november 25. és december 5. között, hanem Torinóban és Innsbruckban is lesznek mérkőzések. A németek Ausztriában a hazaiakkal és a szerbekkel kerültek egy csoportba.

A magyar válogatott Torinóban az ausztrálok ellen kezd november 27-én, majd másnap a horvátokkal csap össze a D csoportban.

Forrás: MTI

Borítókép: Zverev az olimpiai aranyéremmel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában