eldőlt

2021.07.27. 20:58

A Manchester United 34 millió fontot fizet Varane-ért

Kedd este a klubok hivatalosan bejelentették a megállapodást.

A Manchester United labdarúgócsapata 34 millió fontot (14,36 milliárd forintot) fizet a Real Madridnak a világbajnok francia válogatott Rafael Varane-ért – számolt be róla a brit Sky Sports, majd kedd este a klubok hivatalosan bejelentették a megállapodást.

Az átigazolás anyagi részleteit egyik fél sem hozta nyilvánosságra, de médiaértesülések szerint a 28 éves védő vételéra bizonyos feltételek teljesülése esetén 41 millió fontra emelkedhet. Az ilyenkor megszokott orvosi vizsgálatok még hátra vannak, és még magával a játékossal sem állapodott meg a Manchester United.

Varane 2011-ben a Lens-tól került a Real Madridhoz, amellyel még egy évig volt élő megállapodása. Az elmúlt évtizedben négyszeres győztes lett a Bajnokok Ligájában, háromszor nyerte meg a spanyol bajnokságot, valamint a spanyol Szuperkupát. A legutóbbi bajnoki idényben 31 mérkőzést játszott, és két gólt szerzett.

Három héttel ezelőtt a madridi AS arról számolt be, hogy a Real állítólag négy évre szóló ajánlatot tett Varane-nak, szezononként 7 millió eurós (2,53 milliárd forint) javadalmazással, míg az MU-ban 12 millió eurót kereshet évente.

A múlt héten az angol válogatott Jadon Sancho került az MU-hoz – 85 millió euróért -, a csapat augusztus 14-én a Leeds United ellen kezdi meg szereplését a Premier League-ben.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában