Foci-Eb 2020

2021.06.16. 12:24

Ejtőernyős tüntető sebesített meg több embert a müncheni stadionnál

Balesetet okozott és több embert megsebesített egy Greenpeace-aktivista kedden este Münchenben a Franciaország-Németország labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzés helyszínén.

Fan from GER with flags in front of the stadium, Allianz-Arena group stage, preliminary round group F, match M12, France (FRA) - Germany (GER), on June 15, 2021 in Muenchen / Germany. Football EM 2020 from 06/11/2021 to 07/11/2021. Â (Photo by Frank Hoermann/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Fotó: Frank Hoermann

A férfi motoros ejtőernyővel ereszkedett az Allianz Aréna fölé, majd beleakadt a tetőszerkezetre kifeszített kábelekbe. Az ütközés után az ejtőernyő megbillent és a nézőtér felé zuhant, a tüntetőnek viszont még éppen időben

sikerült elkormányoznia az ülések felől a gépét és a pályán landolt, ahol azonnal elfogták és őrizetbe vették.

A katasztrófát a manőverrel sikerült elkerülni, ám így is több ember megsérült és kórházi kezelésre szorult.

A környezetvédelmi szervezet az eset után közleményben fejezte ki sajnálatát a baleset miatt.

Egyúttal jelezte, a terv az volt, hogy aktivistájuk az ejtőernyőről egy nagy latex labdát ejt a stadionba, aztán az aréna felett tovább repül.

„Sajnos nem alakult minden a terv szerint” – jelezte a Greenpeace, mely a Volkswagen autógyár ellen tüntetett az akcióval.

Forrás: MTI

Borítókép: német szurkolók az Allianz Arénánál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában