ismét a padon

2021.06.16. 16:15

Egyetlen mérkőzésre visszatér Van Gaal

Az Ajax Amsterdammal Bajnokok Ligája-győztes, a hollandokkal világbajnoki bronzérmes edző, Louis van Gaal egy mérkőzésre visszatér a kispadra.

Louis VAN GAAL (football coach), single image, single image, portrait, portrait, portrait. FC Bayern Munich-Ajax Amsterdam 1-1, Soccer Champions League, Group E, on 02/10/2018. ALLIANZAREN A. | usage worldwide (Photo by FrankHoermann/SVEN SIMON / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / Sven Simon / dpa Picture-Alliance

Fotó: Frank Hoermann

A 69 éves szakember egy jótékonysági akció keretében vállalta, hogy egy találkozón vezeti majd a holland másodosztályú Telstar csapatát, segítőit pedig sorsolással választják majd ki. A klub szerdai közlése szerint Andries Jonker vezetőedző a – később kijelölendő – meccs idejére adja csak át a posztját.

A Telstarban 1977/78-as szezonban játszott Van Gaal edzői karrierje legnagyobb sikerét 1995-ben érte el, amikor megnyerte a BL-t az Ajaxszal, később az FC Barcelonát, a Bayern Münchent és a Manchester Unitedet is irányította. A németekkel 2010-ben BL-finálét játszott. A holland válogatottnak kétszer volt a szövetségi kapitánya, 2014-ben világbajnoki bronzérmet nyert.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában