mai eredmények

2021.05.18. 19:49

Vizes Eb: Kenderesi Milák előtt az elődöntőben, Németh egyéni csúccsal finalista

Kenderesi Tamás a világcsúcstartó, címvédő és világbajnok Milák Kristófot megelőzve a legjobb idővel jutott 200 méter pillangón a fináléba kedden a Duna Arénában zajló úszó Európa-bajnokságon, melyen Németh Nándor a negyedik legjobb eredménnyel került be a 100 méter gyors döntőjébe.

Az esti pillangó elődöntőben Milák ugyan erősen kezdett, de 100 méternél az olasz Federico Burdisso megelőzte és egy testhossz előnye volt az utolsó 50 méterre.

Mindeközben Kenderesi sem akart lemaradni, fantasztikus hajrába kezdett, és végül mindkét riválisát megelőzve, 1:54.37 másodperces idővel nyert, Milák 1:54.72-vel lett második.

Az olimpiai bronzérmes Kenderesi ehhez hasonló jó időt a 2019-es debreceni országos bajnokságon elért egyéni csúcsa (1:53.42) óta nem tudott úszni.

A 24 éves Kenderesi az M4 Sportnak azt mondta, az előfutamban úszott részidejei nem volt rosszak, de az utolsó 50-en legyőzte a fájdalom, ez azonban ezúttal nem történt meg, és most sikerült is kellőképpen felpörögnie. Hozzátette, az a célja, hogy a fináléban 1:53.7 körüli időt ússzon. Milák megjegyezte, leginkább az olasz riválisa reakcióira volt kíváncsi ebben az elődöntőben, de természetesen az látszik, hogy nincs olyan formában, mint a márciusi országos bajnokságon. A Honvéd versenyzője elmondta, a fináléban hárman-négyen harcolnak majd a győzelemért.

Férfi 100 méter gyorson Németh Nándor a nyolcadik (48.38 mp), Szabó Szebasztián pedig a 11. (48.59) idővel került az elődöntőbe, ahol előbbi egyéni csúcsát hat századdal megjavítva, Milák országos rekordjától csak két századdal elmaradva, 48.02 másodperccel bejutott a fináléba. Szabó ugyanakkor nem lesz ott a szerdai döntőben, mivel 48.87 másodperccel a 11. helyen végzett összesítésben.

Németh Nándor azt nyilatkozta, továbbra is a 48 másodpercen belüli idő az álma, de nem lehet elégedetlen, hiszen messze a csúcsformától sikerült egyéni csúcsot úsznia. A fináléval kapcsolatban megjegyezte, jó lenne valahol „találnia” három századot és természetesen nagyon örülne egy éremnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában