labdarúgás

2021.03.28. 22:32

Óriási góllal fordított a spanyol válogatott a vb-selejtezőben (videó)

Szoboszlai Dominik csapattársa szerezte a győztes gólt Grúziában. A spanyol labdarúgó-válogatott idegenben 2-1-re legyőzte Grúziát vasárnapi vb-selejtezős mérkőzésén.

Hiába volt a spanyoloknál a labda közel 73 %-ban az első félidőben, nem tudtak mit kezdeni a betömörülő grúz védekezéssel – írja az Origo.

Sőt, a 44. percben Khvicha Kvaratskhelia egy hazai ellentámadás végén meg is szerezte a vezetést a félig teli lelátók előtt futballozó grúzoknak.

Az igencsak tartalékos felállásban kezdő vendégek (Unai Simón – Pedro Porro, Eric García, Diego Llorente, Alba – Fabian Ruiz, Busquets, Pedri – Bryan Gil, Morata, Ferran Torres) kapitánya, Luis Enrique olyan sztárokat cserélhetett be a második játékrészre, mint Dani Olmo, Thiago, Macros Llorente, vagy Mikel Oyarzabal.

Az 56. percben össze is jött nekik az egyenlítés, Jordi Alba beadásából Ferran Torres lőtt a kapuba.

A grúzok ezután hősiesen védekeztek, a spanyol pedig közel jártak ahhoz, hogy a görögök elleni mérkőzésük után ismét csak 1-1-es döntetlent játsszanak.

Ekkor jött Dani Olmo, aki a 92. percben egy távoli bombával megszerezte a győztes gólt.

Luis Enrique csapatának a csoportjában Svédország és Koszovó vannak még benne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában