nba

2021.03.01. 08:16

Magára talált a Lakers

A címvédő Los Angeles Lakers fölényes, 26 pontos győzelmet aratott a vendég Golden State Warriors ellen vasárnap az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA).

A kaliforniai együttes az első pillanattól uralta a mérkőzést, mely tulajdonképpen már az első negyedben eldőlt, a Lakers ugyanis 12 percet követően 20 ponttal vezetett.

A meccs annyira sima volt, hogy LeBron James az utolsó negyedben már végig a padon ült, s összességében csupán 24 percet töltött a parketten. A Lakers sztárja karrierje 1300. alapszakasz-mérkőzésén 19 pontot szerzett, társai közül pedig még öten jutottak tíz pont fölé.

A vendégeknél Stephen Curry csak 16 pontot ért el, míg Draymond Green a második negyedben megsérült.

A nap rangadóján is hazai siker született, miután a Milwaukee Bucks remek hajrával fordított a Los Angeles Clippers ellen. A találkozó végig szoros volt, de sokáig úgy tűnt, a vendégek örülhetnek majd a végén, ám az utolsó négy percben képtelenek voltak a gyűrűbe találni, a Bucks pedig megszakítás nélkül szerzett kilenc pontot és begyűjtötte a győzelmet. A házigazdák legjobbja, Jannisz Antetokunmpo ismét remekelt, 36 pontot és 14 lepattanót gyűjtött.

Sorozatban 11. mérkőzését veszítette el a Houston Rockets, mely vasárnap a Memphis Grizzlies ellen a klub történetének legrosszabb mezőnydobási mutatóját produkálta, kísérleteinek mindössze 27,7 százaléka volt sikeres. Ráadásul a csapat védekezése is roppant gyenge volt, így a vendégek 49 ponttal tudtak győzni, ami fennállásuk legnagyobb különbségű sikere.

Nem mindennapi fordítást mutatott be a Charlotte Hornets Sacramentóban, ahol a házigazda Kings 73 másodperccel a vége előtt még nyolc ponttal vezetett, a végén mégis a vendégek nyertek. A hazaiak koncentrációja teljesen szétesett az utolsó percre, öt büntetőt is kihagytak, a másik oldalon viszont a Hornets nem tudott hibázni. Aztán 1.4 másodperccel a vége előtt Malik Monk egyenlített, a dobás közben történt szabálytalanságért megítélt extrabüntetőt pedig értékesítette, így megnyerte csapatának a meccset. A hős így Monk lett, de a vendégek legjobbja PJ Washington volt, aki 42 pontot szerzett.

Eredmények:

Los Angeles Lakers-Golden State Warriors 117-91

Minnesota Timberwolves-Phoenix Suns 99-118

Detroit Pistons-New York Knicks 90-109

Miami Heat-Atlanta Hawks 109-99

Sacramento Kings-Charlotte Hornets 126-127

Houston Rockets-Memphis Grizzlies 84-133

Boston Celtics-Washington Wizards 111-110

Milwaukee Bucks-Los Angeles Clippers 105-100

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában