nba

2021.02.12. 08:24

Portlandben kapott ki a keleti éllovas

A Keleti főcsoportot vezető Philadelphia 76ers négy ponttal kikapott a Portland Trail Blazers vendégeként az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) csütörtöki játéknapján.

A találkozó egyik legjobbja Carmelo Anthony volt, aki a cserepadról beszállva 24 ponttal segítette csapatát a győzelemhez, ráadásul 16-ot a negyedik negyedben dobott.

A 76ers négy győztes meccs után veszített először, de Joel Embiid továbbra is szenzációs formában játszik: ezúttal 35 pontot dobott és kilenc lepattanót szerzett. A klub történetében három legendás játékos, Allen Iverson, Wilt Chamberlain és Charles Barkley után ő a negyedik, aki sorozatban a tizedik mérkőzésén is átlépte a 25 pontos határt.

Újabb kiváló meccset játszott Stephen Curry, a Golden State Warriors kétszeres MVP-je ezúttal az Orlando Magic ellen 40 ponttal vezette diadalra csapatát. A háromszoros bajnok irányító tíz hárompontost dobott, a mostani volt sorozatban a 13. mérkőzése, amikor legalább négy alkalommal talált be a tripla vonalon túlról. Ezzel beállította James Hardennek még a 2018/19-es idényben felállított NBA-rekordját. A Warriors – amely 2012. december 2. óta nem kapott ki otthon az Orlandótól – klubcsúcsot állított fel azzal, hogy az első félidőben 30 tripla kísérlete volt a játékosoknak, végül kereken félszáznál állt meg a számláló.

A tavalyi döntős Miami Heatben Jimmy Butler 27 ponttal, 10 lepattanóval és 10 gólpasszal zárt a Houston Rockets ellen megnyert mérkőzésen. Ez volt a hatodik tripla duplája a klub színeiben, amivel Dwyane Wade-et megelőzve az együttes örökrangsorának második helyére lépett fel.

Eredmények:

Portland Trail Blazers–Philadelphia 76ers 118–114

Detroit Pistons–Indiana Pacers 95–111

Boston Celtics–Toronto Raptors 120–106

Golden State Warriors–Orlando Magic 111–105

Houston Rockets–Miami Heat 94–101

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában