később elárverezik

2021.02.13. 14:36

Múzeumba került Messi rekorder futballcipője

Az FC Barcelona argentin sztárjátékosa a Valladolid elleni, december 22-i bajnokin szerezte meg 644. gólját, s ezzel megdöntötte Pelé rekordját.

(FILES) In this file photo taken on January 17, 2021 Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi walks on the pitch during the Spanish Super Cup final football match between FC Barcelona and Athletic Club Bilbao at La Cartuja stadium in Seville. - Barcelona will take legal action against the Spanish newspaper El Mundo after it published details on January 31, 2021 of Lionel Messi's current contract, which it says is worth up to 555 million euros over four years. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: CRISTINA QUICLER

A katalán Nemzeti Művészeti Múzeumban állították ki Lionel Messinek azt a futballcipőjét, amelyben a múlt év végén megdöntötte Pelé rekordját.

Az FC Barcelona argentin sztárjátékosa a lábbelit a Valladolid elleni, december 22-i bajnokin viselte, amelyen a katalán csapat játékosaként megszerezte 644. gólját, s ezzel megelőzte brazil elődjét, aki annak idején a Santos színeiben 643 találatig jutott.

A rekorder cipő, amelyet Messi ajánlott fel a múzeumnak, egy üvegkockába illesztve látható egy hónapon keresztül, a bemutatót követően pedig árverésre bocsátják. A befolyó pénzt rákbeteg gyerekek gyógyítására és családjaik segítésére fordítják – írta beszámolójában a Mundo Deportivo katalán sportlap, megemlítve, hogy a Barca csapatkapitányának karitatív tevékenysége is kiemelkedő.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában