bajnokok ligája

2021.02.17. 23:14

Kikapott Portóban a Juventus, előnyt szerzett Sevillában a Dortmund

Két mozgalmas mérkőzés volt mára terítéken.

A Juventus 2-1-re kikapott Portóban szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, míg a Borussia Dortmund Sevillában nagy lépést tett a továbbjutás felé 3-2-es sikerével.

Portóban az olasz csapat védelmi hibája után villámgyorsan vezetést szerzett a házigazda, ráadásul a hátul bizonytalan torinóiak bő fél óra után sérülés miatt elvesztették Giorgio Chiellinit. A második játékrészben is rögtön betalált a legutóbbi négy mérkőzésén nyeretlen FC Porto, ám a hajrában faragott a különbségből a Juventus, amelynek javára a ráadás utolsó percében gyanús szituációban nem ítélt 11-est a játékvezető.

Sevillában a sorozatban nyolc győztes tétmérkőzésnél járó spanyol együttes vendégeként a Dortmund – a duplázó és egy gólpasszt is kiosztó Erling Haaland jóvoltából – szerzett előnyt. A 20 esztendős norvég csatár eddigi 13 BL-meccsén 18 találatnál jár, ez korábban senkinek sem sikerült a sorozatban.

A visszavágókat március 9-én játsszák majd.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

FC Porto (portugál)-Juventus (olasz) 2-1 (1-0)

gól: Taremi (2.), Marega (46.), illetve Chiesa (82.)

Sevilla (spanyol)-Borussia Dortmund (német) 2-3 (1-3)

g.: Suso (7.), L. de Jong (84.), illetve Dahoud (19.), Haaland (27., 43.)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában