Amerika Kupa

2021.02.14. 18:27

A járvány miatt szünetel a döntőért vívott csata

A párharc leghamarabbb szerdán folytatódhat, mivel Aucklandben – augusztus óta először – három új fertőzöttet regisztráltak.

A koronavírus-járvány miatt két nap után félbeszakadt a brit Ineos Team UK és az olasz Luna Rossa csatája a 36. vitorlázó Amerika Kupában a döntőért, ahol a győztesre a címvédő Team New Zealand vár.

A selejtezőnek tekinthető Prada Kupa hét győzelemig tartó fináléjában a Luna Rossa 4-0-ra vezet a Sir Ben Ainslie vezette britek ellen.

A párharc azonban leghamarabbb szerdán folytatódhat, mivel Aucklandben – augusztus óta először – három új fertőzöttet regisztráltak.

Jacinda Ardern miniszterelnök ezért lezárásokat jelentett be, és minden iskola, illetve nyilvános intézmény – köztük az Amerikai Kupa központja – 72 órára karanténba került.

Az Amerika Kupa fináléjára március 6-tól kerül sor Aucklandben. A legrégebbi versenysorozatnak számító kupa 170 éves történetében eddig kétszer született európai siker, 2003-ban és 2007-ben az Ernesto Bertarelli irányította svájci Team Alinghi diadalmaskodott.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában