Forma-1

2020.12.18. 14:10

Toto Wolff szerződést hosszabbított a Mercedesszel

A 48 éves sportvezető már múlt héten, a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon bejelentette, hogy marad az együttesnél, a hivatalos megállapodás azonban most történt meg a felek között.

Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) poses with Toto Wolff, Team Principal & CEO of the Mercedes-AMG Petronas F1 Team (R) as they celebrate in pits with his team after the Formula One Emilia Romagna Grand Prix at the Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari race track in Imola, Italy, on November 1, 2020. (Photo by Luca Bruno / POOL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Luca Bruno

További három évvel meghosszabbította szerződését Toto Wolff, a Forma-1-es Mercedes istálló csapatfőnöke.

Ezzel egyidőben az Ineos megszerezte a Forma-1-es csapat tulajdonrészének egyharmadát. A petrolkémiai óriásvállalat eddig főszponzor volt, mostantól viszont egyenlő tulajdonrészt birtokol a Daimler anyavállalattal – amelynek felére csökkent eddigi tulajdonrésze -, illetve a csapatfőnök Wolff-fal.

A 2014 óta konstruktőri világbajnok istálló pilótái ebben az időszakban kettős győzelmet arattak a szezon végelszámolásánál, Lewis Hamilton hét sikeréből hat ezekre az évekre tehető, míg egyszer Nico Rosberg zárt elsőként.

Forrás: MTI

Borítókép: Toto Wolff és Lewis Hamilton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában