úszás

2020.11.06. 15:15

Dopping miatt Magyarország lehet a negyedik a 2012-es olimpia vegyesváltó számában

Bajba kerülhet a londoni olimpia úszóversenyein bronzérmes 4x100 méteres ausztrál férfi vegyesváltó, egyik tagjának újravizsgált mintájában ugyanis tiltott anyag nyomaira bukkantak.

A The Age című ausztrál napilap számolt be arról pénteken, hogy a nyolc évvel ezelőtti világeseményről a Brenton Rickardtól levett mintákban találtak kis mennyiséget a furoszemid nevű vízhajtóból.

Az Ausztrál Olimpiai Bizottság egyelőre nem kommentálta az ügyet, az újságnak azonban sikerült megszólaltatnia Rickardot, aki a

„legrosszabb rémálomnak” nevezte az esetet, egyúttal jelezte, minden erejével azért harcol majd, hogy társai megtarthassák a bronzérmet, hiszen ő csak az előfutamban úszott.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hétfőn tárgyal a kizárással kapcsolatban.

Amennyiben az ausztrálokat kizárnák a doppingvétség miatt – amire még nem volt példa az ország történetében az ötkarikás játékokon – akkor a magyar váltó, amely a fináléban Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence, Kozma Dominik összeállításban úszott, a negyedik helyre lépne előre, míg a harmadik hely a briteké lenne.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában