nba

2020.10.07. 09:51

Egy győzelem kell a Lakersnek a bajnoki címhez

A Los Angeles Lakers 102–96-ra nyert a Miami Heat ellen, ezzel 3–1-re vezet az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) döntőjében, és már csak egy sikerre van a bajnoki címtől.

A párharc negyedik, keddi találkozója óriási csatát hozott, mindkét fél keményen és jól védekezett, és bár a második félidőben szinte végig a Lakers volt előnyben, győzelme csak az utolsó percben vált biztossá.

Az első két negyedben egyik csapat sem jutott el 50 pontig, 49–47 állt az eredményjelzőn,

ami jól mutatja a védekezések hatékonyságát. A szezonban ez volt az 1140. mérkőzés, de ezek közül a mostani csupán a 35., amelynek a felénél egyik gárda sem ért el az 50-es határig.

A harmadik és negyedik negyedben „fogócskáztak” az együttesek: a Lakers kisebb-nagyobb előnyben „menekült”, a Heat pedig kitartóan üldözte ellenfelét, ám amikor utolérte, a kaliforniaiak mindig tudtak újítani. Másfél perccel a vége előtt csupán négy pont hátrányban volt a Miami, 50 másodperccel később viszont, Anthony Davis hármasával már kilencre nőtt a különbség, innen pedig a Lakers nem adta ki a kezéből a győzelmet.

A Los Angeles-ieknél az első félidőben gyengélkedő LeBron James 28 ponttal, 12 lepattanóval és 8 gólpasszal zárt, míg Davis 22 pontot és 9 lepattanót szerzett.

A Miaminál ismét Jimmy Butler volt a legjobb 22 ponttal, 10 lepattanóval és 9 passzal.

A Lakers a mostani győzelemmel nagyon közel került a klub történetének 17. bajnoki címéhez. A nagydöntők történetében korábban 35 alkalommal fordult elő, hogy az egyik fél 3–1-es előnyre tett szert, és 34-szer meg is nyerte a finálét. Az egyetlen kivételt a 2016-os Golden State Warriors jelenti, amely ellen a LeBron James vezette Cleveland Cavaliersnek sikerült a fordítás.

Eredmény, döntő:

Miami Heat–Los Angeles Lakers 96–102

A négy győzelemig tartó párharc állása: 3–1, a Lakers javára.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában