Serie A

2020.09.01. 23:25

Visszatérhetnének a lelátókra a szurkolók

A drukkereknek szájmaszkot kellene viselniük, továbbá a belépéskor testhőmérséklet-mérésen esnének át.

Egyelőre csak korlátozott számban, de a következő idény rajtján, szeptember 19-én visszatérhetnek az olasz futballszurkolók a stadionokba az olasz kormány előtt lévő javaslat szerint.

Sajtóhírek szerint az ország labdarúgó-szövetsége által benyújtott tervezetben az szerepel, hogy szigorú előírások mellett az ülőhelyek harminc százalékát értékesítenék. A szociális távolságtartó intézkedések betartása mellett a drukkereknek szájmaszkot kellene viselniük, továbbá a belépéskor testhőmérséklet-mérésen esnének át.

A benyújtott javaslat ellentétes a többi nagy európai ligában tervezett gyakorlattal: az angol és a spanyol bajnokság jövő szombati rajtjakor ugyanis nem lehetnek majd nézők a lelátókon.

A magyar bajnokság mérkőzéseit nézők előtt rendezhetik, Franciaországban maximum ötezer embert engednek be minden arénába,

Törökországban októbertől térhetnek majd vissza a drukkerek ugyancsak korlátozott létszámban, míg Ausztriában a hazai szektorokat nyitják meg jövő péntektől maximum tízezer néző előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában