Tour de France

2020.09.16. 11:00

Nem folytatja a versenyt a címvédő

A tavaly győztes Egan Bernal a szerdai, 17. szakasz előtt visszalépett a Tour de France országúti kerékpáros körversenytől.

Team Ineos rider Colombia's Egan Bernal rides during the 15th stage of the 107th edition of the Tour de France cycling race, 175 km between Lyon and Grand Colombier, on September 13, 2020. (Photo by KENZO TRIBOUILLARD / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Kenzo Tribouillard

„Nem így akartam, hogy vége legyen, de jelen körülmények között ez a jó döntés” – fogalmazott közleményében a kolumbiai kerekes.

„Tisztelem a versenyt, alig várom, hogy visszatérjek a következő években”.

A 23 éves Bernal sokáig nagyon jól állt összetettben, szombaton még egy percnél kisebb hátránnyal harmadik volt, azonban vasárnap 7:20 perces hátránnyal ért célba, így elszálltak a reményei a címvédést illetően. A hétfői pihenő nap után kedden ismét leszakadt a főmezőnytől, így több mint tíz perccel az összetettben élen álló szlovén Primoz Roglic után ért célba.

Bernal nem részletezte a visszalépés okát, de augusztusban a Criterium du Dauphine-t hátfájdalmak miatt adta fel és a Touron is erre panaszkodott.

A szerdai az egyik legnehezebb szakasz, ugyanis a Grenoble és Méribel Col de la Loze közötti 170 km kilométer végén két kiemelt kategóriás hegy vár a mezőnyre, a második tetején lesz a befutó.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában