bundesliga

2020.06.17. 09:20

Müller és Alaba utolérte Riberyt

Megszerezték kilencedik német bajnoki címüket.

23 November 2019, North Rhine-Westphalia, Duesseldorf: Soccer: Bundesliga, Fortuna Düsseldorf - Bayern Munich, 12th matchday in the Merkur Spiel-Arena. Munich's Thomas Müller (l) and David Alaba celebrate after the match. Photo: Federico Gambarini/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences.

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Federico Gambarini

A Bayern München a Werder Bremen keddi legyőzésével megszerezte 30. bajnoki elsőségét. A világbajnok Müller és az osztrák Alaba kilencedik alkalommal tagja Bundesliga-győztes együttesnek, így az örökranglistán befogták a francia Riberyt. A jelenlegi gárdából a góllövőlistát vezető lengyel Robert Lewandowski, a spanyol Javi Martinez, Jerome Boateng és a kapus Manuel Neuer nyolcadszor emelheti magasba a salátástálat.

A legtöbb német bajnoki címet szerzett labdarúgók:

Alaba (osztrák) Ribery (francia), Müller 9-9

Kahn, Scholl, Lahm, Schweinsteiger, Robben (holland), Neuer, Lewandowski (lengyel), Boateng, Martinez (spanyol) 8-8

Matthäus, Augenthaler, Zickler, Rafinha (brazil), Thiago (spanyol) 7-7

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában