Valencia-Atalanta

2020.03.11. 12:20

Már nem nézhetik le az Atalantát

Josip Ilicic szerint a labdarúgó Bajnokok Ligájában újoncként negyeddöntős csapata, az Atalanta már nem számít meglepetésnek azt követően, hogy a nyolcaddöntőben kettős győzelemmel ejtette ki a Valenciát.

Atalanta's Slovenian midfielder Josip Ilicic celebrates after the UEFA Champions League round of 16 second leg match between Valencia CF and Atalanta at Estadio Mestalla on March 10, 2020 in Valencia. (Photo by - / POOL UEFA / AFP)

Forrás: AFP / POOL UEFA

Fotó: AFP

A spanyolok búcsúztatásához a szlovén középpályás öt góllal járult hozzá: a 4-1-re megnyert első találkozón egyszer volt eredményes, a keddi, zárt kapus valencia visszavágón pedig az ő négy találatával győzött 4-3-ra az olasz együttes.

Ilicic harmadik gólja a visszavágón:

A 32 éves labdarúgó kiemelte: csapata már eddig is nagy dolgokat vitt véghez, amit szándékukban állt folytatni.

„Az Atalanta mostantól már nem számít meglepetésnek. Meg akarjuk mutatni, hogy megérdemelten jutottunk el idáig, és képesek vagyunk napról napra tovább fejlődni”

- nyilatkozta. Hozzátette: az évek múlásával egyre jobb játékosnak érzi magát, ami egyrészt szórakoztató számára, másrészt viszont szeretne még tovább javulni.

A kirobbanó formában lévő Ilicic – aki legutóbbi 14 mérkőzésen 17 alkalommal volt eredményes – az első olyan játékos lett a BL-ben, aki a kieséses szakaszban az idegenbeli mérkőzésen szerzett négy gólt. Az Atalanta pedig első olasz csapatként ért el nyolc gólt kieséses BL-párharcban.

Az együttes trénere, Gian Piero Gasperini kifejtette: a 3. percben büntetőből megszerzett vezetés nyilvánvalóan nagy segítség volt számukra, majd az első félidőben nagyot küzdöttek, a másodikban pedig még annál is jobban teljesítettek.

„A Valencia ellen soha nem könnyű, de mi jól dolgoztunk. Mindenáron nyerni akartunk, hogy megerősítsük vele az első felvonáson történteket”

- nyilatkozta az edző.

A párharc három héttel ezelőtti, milánói összecsapását követően

a Valencia megtiltotta játékosai számára a nyilatkozatot, mert egy újságírónál – aki a milánói mérkőzésén a helyszínről tudósított – kimutatták a koronavírust.

A bergamói együttes számára a járvány jelent majd plusz nehézséget a folytatásban, ugyanis Olaszországban országos karantént hirdettek, hazai BL-mérkőzéseiket pedig Milánóban rendezte eddig a csapat.

A negyeddöntő sorsolását jövő pénteken tartják, a párharcok első mérkőzését április 7-8-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Forrás: MTI

Borítókép: Ilicic megérdemelten vihette haza a meccs labdáját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában