ismerős közeg

2019.11.19. 13:40

Luis Enrique visszatér a spanyol válogatott élére

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) kedden bejelentette, hogy a jövőben ismét Luis Enrique irányítja az Európa-bajnoki résztvevő válogatottat.

Spain's coach Luis Enrique holds a press conference at the Mestalla stadium in Valencia on March 22, 2019 on eve of the Euro 2020 qualifying match Spain vs Norway. (Photo by JOSE JORDAN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Jose Jordan

A 49 éves szakembert a tavalyi, oroszországi világbajnokság után nevezték ki szakvezetőnek, de személyes okokra hivatkozva márciusban és júniusban sem ült le a nemzeti együttes kispadjára az Eb-selejtezőkön, majd később lemondott posztjáról lánya súlyos betegsége miatt. A kilencéves Xana augusztus végén elhunyt csontrákban.

Enrique távollétében, majd távozása után a nemzeti csapat vezetését Moreno vette át, a korábbi segédedző tavasszal és nyáron mindhárom találkozóján győzelemre vezette a válogatottat, majd irányításával – immár hivatalosan is szövetségi kapitányként – hat meccsből négyszer nyert és két döntetlent játszott a csapat. Ezzel a spanyolok az F csoport élén zártak, öt ponttal Svédország előtt.

Moreno már szeptemberben úgy nyilatkozott: félreáll, ha Luis Enrique visszatérne a kispadra, kedden pedig Luis Rubiales, a spanyol szövetség elnöke jelezte, Moreno maga jelentette be, hogy lemond a posztról.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!