Premiere4 Kupa

2019.11.23. 13:30

Legyőzte a házigazdákat a női kéziválogatott

A magyar női kézilabda-válogatott 31-25-re legyőzte a Koreai Köztársaság csapatát a Szöulban zajló Premiere4 Kupa nemzetközi felkészülési torna második fordulójában, szombaton.

Hungary's head coach Kim Rasmussen gestures during the Euro 2018 European Women's Handball Championship Group 2 main round match between Hungary and Romania on December 12, 2018 at Jean Weille sport hall in Nancy. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Sebastien Bozon

A két csapat 25. egymás elleni mérkőzésén a magyarok – 11 vereség és két döntetlen mellett – 12. alkalommal nyertek.

Pénteken, az olimpiai bajnok oroszok elleni vereség után Kim Rasmussen szövetségi kapitány kifogásolta, hogy csapata rosszul kezdte mindkét félidőt. Ezúttal nem volt ilyen probléma, a meccs elején a magyarok vezettek, ám a folytatásban előbb támadásban, majd védekezésben is visszaesett a teljesítményük. A dán edző kétgólos hátrányban (7-9) időt kért, cserékkel is próbálkozott, ezek hatására együttese újra lendületbe jött és fordított (13-10).

A magyarok a továbbiakban is nehezen boldogultak az ázsiai csapatokra jellemző mozgékony, gyors játékkal, de a szünetig megőriztek egy találatot az előnyükből.

A második felvonás elején ragyogó védekezésre és Kiss Éva, majd Bíró Blanka védéseire alapozva növelte ismét a különbséget a válogatott, amely több mint 13 percig nem kapott gólt (20-13). A magyarok ezután is magabiztosan kézilabdáztak, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, és mivel felvették a koreaiak tempóját, sok gólt dobtak gyors akciók végén. A csapat többször is vezetett nyolc találattal, végül hattal győzte le a házigazdákat.

A magyar válogatott hétfőn Szerbia együttese ellen zárja a felkészülési tornát, a Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon pedig jövő szombaton Kazahsztán csapata ellen kezdi meg szereplését.

további eredmény:

Oroszország-Szerbia 43-25 (21-11)

pénteken játszották:

Oroszország-Magyarország 29-25 (15-12)

Szerbia-Koreai Köztársaság 28-27 (13-15)

hétfőn játsszák:

Magyarország-Szerbia 8.10

Koreai Köztársaság-Oroszország 10.00

Forrás: MTI

Borítókép: Rasmussennek meg kellett forgatnia a csapatot, hogy lendületbe jöjjenek a lányok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!