bajnokok ligája

2019.11.26. 14:16

Csak győzelemmel maradhatnak versenyben Szoboszlaiék

Gulácsiék viszont egy döntetlennel is történelmet írhatnak Lipcsében.

Salzburg's Hungarian midfielder Dominik Szoboszlai (L) chats with Salzburg's Norwegian forward Erling Braut Haland (R) during a team training session at Anfield stadium in Liverpool, north west England on October 1, 2019, on the eve of their UEFA Champions League Group E football match against Liverpool. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Lindsey Parnaby

Az E csoportban a Salzburg Genkben lép pályára, és ha nem gyűjti be a három pontot, a címvédő Liverpool és a Napoli kerül a 16 közé.

Az osztrák csapat abból mindenképpen erőt meríthet, hogy a nyitófordulóban – többek között a magyar középpályás góljával – 6-2-s győzelmet aratott otthon a belgák ellen.

Hazai sikerével a Liverpool megszerezné csoportelsőséget, vereség esetén viszont még olyan forgatókönyv is előfordulhat – bár ennek csekély az esélye -, hogy kiesik.

Az angolok mindenképpen kedvező helyzetben vannak, akárcsak a nápolyiak, akiknek még akkor is a saját kezükben marad a sorsuk, ha egyetlen pontot sem szereznek Liverpoolban. Ez esetben a zárókörben a Genk elleni otthoni győzelemre lenne szükségük a folytatáshoz.

F csoport

Az F csoportban az FC Barcelona-Borussia Dortmund rangadó győztese bejut a nyolcaddöntőbe, az Internazionalénak pedig nyernie kell a Slavia Praha vendégeként ahhoz, hogy reális esélye maradjon.

G csoport

A G-ben a Gulácsi Péter és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig történelmi tett előtt áll, ugyanis ha hazai pályán nem kap ki a Benficától – amely a legutóbbi öt németországi fellépésén vereséget szenvedett -, története során először továbbjut a BL egyenes kieséses szakaszába.

H csoport

A H csoportból a Valencia-Chelsea összecsapás győztese továbbjut, pontosztozkodás esetén visszont mindkét nyolcaddöntős helyről a záróforduló dönt majd.

Forrás: MTI

Borítókép: a két fiatal tehetség, Szoboszlai és Håland a BL-re készülve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!