bajnokok ligája

2019.11.04. 13:17

A Napoli lehet ott elsőként az egyenes kieséses szakaszban

A Napoli lehet az első együttes, amely továbbjut a csoportkörből a labdarúgó Bajnokok Ligájában: ehhez az kell, hogy kedden hazai pályán legyőzze Szoboszlai Dominik csapatát, a Salzburgot, az E csoport másik meccsén pedig a címvédő Liverpool ne kapjon ki a vendég Genktől.

Napoli's Belgian forward Dries Mertens (R) kicks the ball past (L-R) Salzburg's Austrian defender Maximilian Woeber, Salzburg's Brazilian defender Andre Ramalho Silva and Salzburg's Zambian midfielder Enock Mwepu during the UEFA Champions League Group E football match FC Red Bull Salzburg v SSC Napoli on 23 October 2019 in Salzburg, Austria. (Photo by STRINGER / various sources / AFP) / Austria OUT

Forrás: AFP / APA / KRUGFOTO / STRINGER

Fotó: AFP

Carlo Ancelotti csapata hét ponttal áll a négyes élén, eggyel a Liverpool előtt. A Salzburg hárommal a harmadik, a Genk pedig egyetlen pontot gyűjtött az első három fordulóban. Két hete Ausztriában a nápolyiak nagy csatában csikarták ki a győzelmet, és valószínűleg most sem lennének elégedetlenek azzal, ha megszenvednének, de mindhárom pontot begyűjtenék.

A Napoli sikerét viszont nem lehet biztosra venni, már csak azért sem, mert nincs igazán jó formában.

A bajnokságban meglepően sokat bukdácsol a dél-olasz gárda, legutóbbi három mérkőzésén csupán két pontot szerzett,

szombaton pedig kikapott az AS Romától. Az előzetesen a címvédő Juventus első számú kihívójának tartott csapat hátránya már 11 pont a torinóiakkal szemben a Serie A-ban.

A Salzburgnak az osztrák Bundesligában nincsenek ilyen problémái, három pont előnnyel vezeti a tabellát. A magyar válogatott

Szoboszlai a Napoli elleni első meccsen nem jutott szóhoz és a hétvégi bajnoki találkozón sem lépett pályára, így kérdés, hogy Olaszországban kap-e lehetőséget a bizonyításra.

A Liverpool a továbbjutást még nem „rendezheti le” kedden, de a Genk elleni sikerrel annak küszöbére léphetne, különösen abban az esetben, ha a Napoli győz.

F csoport

A nap másik három csoportjában nem ennyire tiszta a kép. Az F-ben a hét ponttal első FC Barcelona tehet nagy lépést a nyolcaddöntő felé. Ehhez le kell győznie otthon a sereghajtó Slavia Prahát, mellyel két hete alaposan megszenvedett.

A két négypontos csapat, a Borussia Dortmund és az Internazionale találkozóján óriási a tét, mivel a győztes kedvező helyzetbe kerül, az utolsó két kör előtt három pont előnnyel állna a második helyen. A meccs esélyese az Inter, amely két hete meggyőző fölénnyel győzött 2-0-ra, és a bajnokságban is sokkal jobb formát mutat keddi riválisánál.

G csoport

A G csoportban a legkiélezettebb a küzdelem a nyolc négyes közül. Az élen Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, a Leipzig hat ponttal, ám a negyedik Benficát is csupán három ponttal előzi meg.

A keddi kör után sokat tisztulhat a kép, ám az is könnyen elképzelhető, hogy a négy gárda három ponton belül marad egymáshoz képest. Gulácsiék Szentpéterváron, a négypontos Zenit vendégeként lépnek pályára egy háromesélyesnek nevezhető találkozón, míg a szintén négypontos Lyon a Benficát fogadja, és ez utóbbi meccs is nyíltnak tűnik.

H csoport

A H csoportban az egyformán hatpontos Chelsea és Ajax londoni összecsapásának győztese nagyot lépne a továbbjutás felé. A döntetlen viszont roppant izgalmas végjátékot ígérne a folytatásra, mivel a harmadik helyen álló Valencia az egypontos Lille-t fogadja, és ha nyer, szintén hét pontja lenne.

Borítókép: Mertens lökete salzburgi védők gyűrűjében az odavágón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!