mvp

2019.06.25. 09:33

Kiderült, ki az NBA legértékesebb játékosa

Jannisz Antetokunmpo, a Milwaukee Bucks sztárja lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) elmúlt szezonjának legértékesebb játékosa (MVP).

Greek basketball player Giannis Antetokounmpo arrives for the 2019 NBA Awards at Barker Hangar on June 24, 2019 in Santa Monica, California. (Photo by LISA O'CONNOR / AFP) / ALTERNATIVE CROP

Forrás: AFP

Fotó: Lisa O'Connor

A 24 éves görög nagy fölénnyel nyerte a szavazást a címvédő James Harden (Houston Rockets) előtt, mivel

a szakírók közül 78-an tették őt az első helyre, míg a texasiak kedvencét 23-an látták a legjobbnak.

Antetokunmpo vezetésével a Bucks megnyerte az alapszakaszt, a rájátszásban pedig a későbbi bajnok Toronto Raptorsszal szemben maradt alul a Keleti főcsoport döntőjében.

A görög kosaras az NBA történetének negyedik nem amerikai MVP-je a német Dirk Nowitzki, a kanadai Steve Nash és a nigériai Hakeem Olajuwon után,

illetve ötödik az Amerikai Virgin-szigetekről származó Tim Duncant is beleszámítva.

A díj átvétele után a győztes – aki az alapszakaszban 27,7 pontot, 12,5 lepattanót, 5,9 gólpasszt, 1,5 blokkot és 1,3 labdaszerzést hozott össze átlagban – elmondta,

ez még csak a kezdet, és minden erejével azon dolgozik majd, hogy csapatát a bajnoki címig vezesse.

Az idei díjátadón taroltak a nem amerikai születésű játékosok, ugyanis az év újonca a szlovén Luka Doncic (Dallas Mavericks), a legjobb védő a francia Rudy Gobert (Utah Jazz), a legtöbbet fejlődött játékos pedig a kameruni Pascal Siakam (Toronto Raptors) lett.

Az év edzőjének Mike Budenholzert (Milwaukee Bucks) választották, míg a legjobb hatodik embernek járó elismerést pályafutása során harmadik alkalommal Lou Williams gyűjtötte be.

Forrás: MTI

Borítókép: Antetokunmpo a díjátadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!