holland válogatott

2019.06.07. 10:03

Koeman bízik a végső sikerben

A holland labdarúgó-válogatottat – azzal együtt is, hogy csütörtökön hosszabbításos mérkőzést játszott – képesnek tartja a Nemzetek Ligája megnyerésére Ronald Koeman szövetségi kapitány.

GUIMARAES, PORTUGAL - JUNE 6: Netherlands' head coach Ronald Koeman speaks to the players during the UEFA Nations League Semi-Final football match Netherlands vs England, at the Dom Afonso Henriques stadium in Guimaraes, Portugal, on June 6, 2019. (Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Pedro Fiúza

A tréner azzal indokolta optimizmusát, hogy a kispadon is remek labdarúgói vannak, nagyszerű keretből tud meríteni.

A hollandok csütörtökön 3-1-re verték az angolokat a guimaraesi elődöntőben úgy, hogy előbb ledolgozták hátrányukat, majd a hosszabbításban még két gólt szereztek. A vasárnapi döntőben a hazai közönség előtt játszó portugálokkal találkoznak, akik egy nappal korábban a svájciakat verték 3-1-re Portóban.

„Én úgy láttam, hogy azon a mérkőzésen Svájc időnként jobban játszott, de persze ez nem csupán a labdatartásról szól, az eredmény számít” – emelte ki Koeman, aki szerint a szerdán három gólt szerző Cristiano Ronaldo ellen néha lehetetlen hatékonyan védekezni, a portugál sztár hihetetlen dolgokat művel.

„A legjobb, amit tehetünk, hogy megkaparintjuk a labdát és magunknál tartjuk, mert amíg nálunk van, ő sem tud támadni”

- mondta.

A labdatartással egyébként elégedett volt a tréner az angolok elleni mérkőzésen, azzal viszont nem, hogy túl sokat passzoltak oldalra.

Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya „hihetetlen estéről” beszélt, és úgy vélekedett, hogy csapata sokat tanult egy komoly képességekkel rendelkező ellenféltől, amely általuk korábban nem ismert nehézségek elé állította őket.

„A hollandok nagyon jól és intenzíven passzoltak”

- adott némi magyarázatot.

Ugyanakkor úgy értékelt, hogy az ő csapata időnként veszélyesen játszott, a hollandok egyenlítése után ismét elkezdte diktálni a tempót. Kitért rá: a 85. percben úgy tűnt, megint előnybe kerülnek, de videóbírós elemzés után elvették a találatukat, a hosszabbításban pedig, amikor hátrányba kerültek, futottak az eredmény után. A harmadik gólt a fáradtság számlájára írta.

„Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés nagyon fontos volt a számunkra, és bár a következő napok fájdalmasak lesznek, erősebbekké válunk a megszerzett tapasztalatoktól”

- mondta.

Harry Kane, az angolok csapatkapitánya nagyon csalódottan értékelt, főleg annak a tükrében, hogy sokáig náluk volt az előny.

„Túlságosan visszahúzódtunk, ezért tudtak egyenlíteni. Nagy hibákat követtünk el a labdavesztéseknél, ezekből tanulnunk kell”

- hangsúlyozta.

Vasárnap 15 órától Svájc-Anglia mérkőzés lesz Guimaraesben a bronzéremért, majd 20.45-től következik a Portugália-Hollandia döntő Portóban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!