Világhírű lemezlovas

2022.02.26. 13:00

Interaktív múzeum nyílt Avicii emlékére Stockholmban

Interaktív múzeum nyílt Avicii világhírű svéd dj emlékére szülővárosában, Stockholmban csütörtökön.

A múzeumot a néhai zenész apja, Karl Bergling, valamint Károly Fülöp svéd herceg és felesége, Zsófia hercegnő avatták fel.

A svéd főváros központjában álló Avicii Experience múzeumot, amelyet a Levels, a Wake Me Up és más sikerek alkotójának szenteltek, szombattól látogathatja a közönség.

A Tim Bergling néven született zenészt Omán fővárosa, Maszkat egy szállodai szobájában találták holtan 2018. április 20-án, 28 éves korában. Az ománi rendőrség nem talált gyanús körülményt halálával kapcsolatban, de a halál okát a család kérésére nem tárták a nyilvánosság elé.

Később a család által közzétett nyílt levél azt sugallta, hogy Avicii öngyilkos lett. „Viaskodott az értelem, az élet és a boldogság gondolataival. Képtelen volt folytatni. Békét akart találni” – írták a levélben.

A múzeum bevételének egy részét a Tim Bergling alapítványnak utalják, amely a pszichológiai betegségek és az öngyilkosság megelőzését szolgáló intézkedéseket támogat, különösen fiatalok körében.

Borítókép: 2016. augusztus 5-én készült kép Avicii svéd lemezlovasról egy zenei fesztiválon Malmőben. Fotó: MTI/EPA/Björn Larsson Roswall

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!