Vissza a való világba

2022.01.27. 13:40

Óriási, 360 négyzetméteres festmény készül Berlinben

A szerdán kezdődött munkát a nagyközönség is figyelemmel kísérheti.

Hatalmas, 360 négyzetméteres festményen dolgozik Peter Lindenberg német képzőművész Berlinben. A Rien ne va plus...!? című vászonkép egy pop-up galériában készül a Wittenbergplatzon, a szerdán kezdődött munkát a nagyközönség is figyelemmel kísérheti. A monumentális mű a tervek szerint február 10-re készül el.

A 120 méter széles és három méter magas panorámakép a mai digitálismédia-valóság kritikája. 

"Szeretném a média virtualitását visszavinni a látogatók tapasztalati valóságába, és túlméretezett rajzokkal, skiccekkel és kollázsokkal ismét egy érzékekkel megélhető, vizuális élménnyé tenni" - fogalmazott Lindenberg.

Az akril- és szénrajzok valós helyszínek személyes emlékeit jelenítik meg, például a kínai nagy falét, amelyet Lindenberg a filmtörténet képsoraival kapcsol össze, így "mentális mozit" hoz létre.

A nemzetközileg elismert festő és szobrász, az 57 éves Lindenberg gyakran dolgozik hatalmas formátumú festményekkel és szobrokkal, amelyek Európa, az Egyesült Államok és Kína kiállításain és gyűjteményeiben is láthatóak.

Címkék#festmény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!