Műemlék

2021.07.23. 15:26

Helyreállította a londoni Királyi Színházat Andrew Lloyd Webber

Helyreállította és pénteken megnyitotta a világ legrégebben folyamatosan működő színházát Andrew Lloyd Webber; a londoni Királyi Színház (Drury Lane) ezentúl egész nap nyitva áll a közönség előtt, nemcsak színielőadások céljára.

Andrew Lloyd Webber angol zeneszerző érkezik a Grammy-díjak 60. átadási ünnepségére a New York-i Madison Square Gardenben 2018. január 28-án.

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Jason Szenes

A londoni Covent Gardenben lévő színház a 17. század óta működik folyamatosan, két éven át tartó restaurálása mintegy 60 millió fontba került, megújult a nézőtér, a lépcsőház, emellett új éttermet, bárt, szalont alakítottak ki.

A műemléképület felújításakor három feladattal kellett megbirkózni: „helyreállítani az építész, Benjamin Dean Wyatt csodálatos homlokzati termeit, megújítani az 1922-ben átalakított nézőteret, és ezt a pompás épületet a Covent Garden művészeti lelkének vibráló központjává tenni” – közölte lloyd Webber.

„A restaurálás két nagy szenvedélyemet, a színházat és az építészetet egyesítette, és hatalmas feladat volt a koronavírus-járvány nehéz időszakában”

– tette hozzá.

A színházat ugyan hivatalosan a múlt hónapban nyitotta meg Károly walesi herceg és felesége, a közönség azonban csak péntektől vehette birtokába földszintjét.

A színházi előadások augusztustól indulnak, a Jégvarázs című musicallel.

Borítókép: Andrew Lloyd Webber angol zeneszerző érkezik a Grammy-díjak 60. átadási ünnepségére a New York-i Madison Square Gardenben 2018. január 28-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!