május 28-án bocsátják ki

2021.05.09. 11:00

Bélyegsorozattal tiszteleg Paul McCartney előtt a brit posta

A Beatles együttes egykori tagja, Paul McCartney tiszteletére a brit posta tizenkét különleges bélyegből álló sorozatot ad ki.

Paul McCartney Auteur compositeur et interprete britannique Juillet 1972 En concert. Collection Christophel © LECOEUVRE PHOTOTHEQUE (Photo by LECOEUVRE PHOTOTHEQUE / Collection ChristopheL via AFP)

Forrás: AFP

Fotó: LECOEUVRE PHOTOTHEQUE

A bélyegeken a zenész több olyan albuma is szerepel, amelyeken 1970, a Beatles megszűnése óta szólóban dolgozott, de olyan bélyeget is készítettek, amelyen a zenész a stúdióban látható – számolt be róla a kibocsátó.

„Paul McCartney a rock- és popzene fontos alakja, olyan művész, akinek öröksége hatalmas, és akinek munkássága továbbra is figyelmet kelt és kivívja a kritikusok, valamint a közönség elismerését”

– fogalmazott David Gold postaigazgató.

Hozzátette, hogy a bélyegsor méltó tisztelgés Nagy-Britannia egyik legkedveltebb és legelismertebb zenei ikonja előtt.

McCartney a harmadik zenész, akiről a brit királyi posta bélyegsorral emlékezett meg: korábban David Bowie (2017), majd Elton John (2019) szerepelt különleges bélyegein.

Több mint 60 aranylemezzel és számos toplista csúcsára jutott kislemezzel McCartney a legsikeresebb előadó a brit slágerlisták történetében. A bélyegeket május 28-án bocsátják ki, éppen három héttel McCartney 79. születésnapja, június 18-a előtt.

Borítókép: Paul McCartney

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!