egyedül

2021.01.31. 21:14

A Göteborgi Filmfesztivál egy svéd ápolónőt hívott meg egyetlen nézőként

Enroth egy héten keresztül 70 premiert fog megnézni a fesztiválon, amelynek idén a közösségi távolságtartás a fő témája.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egy svéd ápolónőt, mozirajongót hívott meg egyetlen nézőként a Göteborgi Filmfesztivál, a 45 országból érkezett 12 ezer jelentkezőből kiválasztott Lisa Enroth egy távoli szigeten, egyedül nézheti meg az ez évi fesztivál filmjeit egy héten át.

A koronavírus-járvány miatt, amikor a világ számos országában zárva vannak a filmszínházak, Skandinávia legnagyobb filmfesztiválja a Pater Noster-szigeten hoz létre egy izolált mozit egy világítótoronyban.

„Évtizedeket töltöttem el az egészségügyben hallgatva, kezelve, vigasztalva a betegeket. Úgy érzem, mára energiám lemerült” – mondta a 41 éves Enroth.

A Svédország nyugati partjainál lévő apró, mindössze 0,81 négyzetkilométeres sziklás szigeten csupán egy világítótorony és néhány épület található.

„A szél, a tenger és az a lehetőség, hogy a jelen valóságban valami teljesen más dolognak lehetek a része egy hétig, nagyon vonzó” – tette hozzá a szerencsés kiválasztott, aki naponta videónaplót fog vezetni, amelyet közzétesznek a fesztivál honlapján.

Enroth egy héten keresztül 70 premiert fog megnézni a fesztiválon, amelynek idén a közösségi távolságtartás a fő témája.

„Nagyon helyes, hogy ezt a páratlan lehetőséget az egészségügyi rendszer egyik hősének adhatjuk, aki nagyon keményen dolgozik a koronavírus-járvány ellen” – mondta Mirja Wester, a fesztivál igazgatója.

A 44. Göteborgi Filmfesztivál online formában zajlik idén. Egyetlen néző számára tartanak egy-egy vetítést Göteborgban a Scandinavium Arenában és egy moziban is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!